Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy!

W drodze do pracy spalila mi sie zarowka swiatla mijania prawy przod o czym pinformowal mnie wyswietlacz wraz z gongiem. Chcialem ja wyjac zeby miec na wzor do sklepu. Mam lampy z soczewkami bez ksenonow z ringami, auto po lifcie 2001. Z tego co rozszyfrowalem realoem to jest zarowka H7. I troche wstyd sie przyznac ale nie moge jej wyciagnac :oops:

Wyglada wszystko bardzo prosto i widac ze trzeba ja przekrecic w lewo o jakies 60stopni zeby wyszly plastiki z zaczepow. I wszystko ok przekrecam, nic teoretycznie juz nie trzyma a wyjsc nie chce. Nie chce szarpac na sile i nie wiem jak ja wywylec. Od razu mowie ze ksiazka lezy w domu a ja jestem w pracy i dlatego pytam Was o pomoc / porade. Nigdy bym nie przypuszczal ze bede mial problem z wymiana zarowki :oops:

Moze tam jest jakis patent o ktorym nie wiem. Pmozcie :modlitwa:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Drodzy koledzy!

W drodze do pracy spalila mi sie zarowka swiatla mijania prawy przod o czym pinformowal mnie wyswietlacz wraz z gongiem. Chcialem ja wyjac zeby miec na wzor do sklepu. Mam lampy z soczewkami bez ksenonow z ringami, auto po lifcie 2001. Z tego co rozszyfrowalem realoem to jest zarowka H7. I troche wstyd sie przyznac ale nie moge jej wyciagnac :oops:

Wyglada wszystko bardzo prosto i widac ze trzeba ja przekrecic w lewo o jakies 60stopni zeby wyszly plastiki z zaczepow. I wszystko ok przekrecam, nic teoretycznie juz nie trzyma a wyjsc nie chce. Nie chce szarpac na sile i nie wiem jak ja wywylec. Od razu mowie ze ksiazka lezy w domu a ja jestem w pracy i dlatego pytam Was o pomoc / porade. Nigdy bym nie przypuszczal ze bede mial problem z wymiana zarowki :oops:

Moze tam jest jakis patent o ktorym nie wiem. Pmozcie :modlitwa:

Nie jestem pewien czy masz mocowanie żarówki jak w lampach xenonowych. Ja u siebie w xenonach muszę odkręcić 3-y śrubki - torx - żeby wyjąć żarówkę. Może u Ciebie jest takie same mocowanie?

Sprzedam nową uszczelkę miski olejowej Elring do silników M50, M52 Vanos.
Opublikowano
Drodzy koledzy!

Nie jestem pewien czy masz mocowanie z˙arówki jak w lampach xenonowych. Ja u siebie w xenonach musze˛ odkre˛cic´ 3-y s´rubki - torx - z˙eby wyja˛c´ z˙arówke˛. Moz˙e u Ciebie jest takie same mocowanie?

Zaraz pojde sie temu przyjrzec jeszcze raz. Ale nie widzialem tam zadnych srubek tylko normalnie z oslony gumowej wystaje plastikowe mocowanie z takimi uchwytami w ksztalcie litery L. Nie mam jak zrobic foty bo jestem w pracy. A u Ciebie gdzie te srubki sie znajduja ? Moze patrze nie tam gdzie trzeba?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
przekre˛c´ i szarp - trzyma gumowa uszczelka

Bardzo dziekuje za rade!

Chyba juz tylko pozostanie rozwiazanie silowe niestety :mrgreen:

Rozumiem ze chodzi o jakas uszczelke w srodku a nie te duza gume na zewnatrz bo ona to nie trzyma na pewno. Jest bardzo elastyczna. I wlasnie uczucie jest takie jakby cos w srodku jeszcze te zarowke trzymalo. Bede probowal i dam znac.

Niby zwykla zmiana zarowki... oj chyba sie starzeje

:duh:

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

Viktoria!!!

Troche sie posilowalem z nia i wyszla! Bardzo dziekuje kolegom za rady :cool2:

Teraz tylko musze upolowac zarowke i jestem w domu :8)

O Tempora! O Mores!