Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziś zdiagnozowałem w E46 szwagra alarm - włącza się bez potrzeby - wyskoczył jeden błąd INNENRAUMSCHUTZ VORNE ( WEWNęTRZNA OCHRONA PRZÓD )

Sensor wiem gdzie jest, wiem że w Disie mogę wyłączyć czujnik wnętrza ale nie o to mi chodzi. Może alarm jest za bardzo czuły ?, może gdzieś zmienia się jego czułość. Miał ktoś z was taki przypadek ? czekam na każdą sugestię

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie mowisz o czujnika ultradzwiekowych wewnatrz auta.

Nie mialem okazji przerabiac tego w orginalne BMW ale kazda centralka ma mozliwosc regulacji sygnalu z tych czujnikow.

Zerknij czy nie masz jakiejs muchy, komara, itp wewnatrz auta. Mialem taki problem kilkarazy ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Prawdopodobnie mowisz o czujnika ultradzwiekowych wewnatrz auta.

Nie mialem okazji przerabiac tego w orginalne BMW ale kazda centralka ma mozliwosc regulacji sygnalu z tych czujnikow.

Zerknij czy nie masz jakiejs muchy, komara, itp wewnatrz auta. Mialem taki problem kilkarazy ;)

Tak ,zgadza się są to są te czujniki, w cabrio są dwa jeden na tył auta i jeden na przód - przy pomocy etk i tis znalazłem gdzie one są - spróbuję się dostać do przedniego może coś tam nie gra. Co do regulowania czułości to właśnie sugerowałem się tym że w dokładanych alarmach najczęściej jest regulacja czułości, ale myślę że w BMW tylko elektronicznie można to zmienić, ale nie wiem gdzie - przeszukałem już disa i inpe i nie mogę znależć

P.s na gg masz kilka pytań

Pozdro