Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem, że gdy zamykam drzwi w swoim coupe (szyba podniesiona do góry) to słyszę tak jakby stuknięcie, jakby o szybę coś się obijało. Wystarczy jednak, że szyba będzie choć trochę opuszczona w dół i dźwięk zamykania drzwi jest normalny. Co myślicie o tym? Możliwe, że szyba jest źle wyregulowana?
Freude am fahren...
Opublikowano

Najszybciej zdejmij tapicerkę, Podejrzewam że śruby bedą dociagnięte, ale sprawdz najpierw.

Jeżeli będą to wtedy luz będzie na ślizgach prowadnicy.

Ech.... masz e36 to slizg, nawet w ASO, kosztuje ok 7zł.

Ja u siebie mam do wymiany jeden ( niestety nowsza technologia :cry2: ), wystepuje jako całość i kosztuje 410zł :mad2:

Opublikowano
Najszybciej zdejmij tapicerkę, Podejrzewam że śruby bedą dociagnięte, ale sprawdz najpierw.

Jeżeli będą to wtedy luz będzie na ślizgach prowadnicy.

Ech.... masz e36 to slizg, nawet w ASO, kosztuje ok 7zł.

Ja u siebie mam do wymiany jeden ( niestety nowsza technologia :cry2: ), wystepuje jako całość i kosztuje 410zł :mad2:

Chodzi Ci o to, że śruby są niedociągnięte? Jeżeli chodzi o szybę to faktycznie opada o jakiś centymetr w dół więc jest ok.

Freude am fahren...
Opublikowano
Rozebrałem drzwi i okazało się, tak jak sądziłem, że mam zniszczony jeden ślizg od drzwi kierowcy. Chciałem go wymienić, bo wcześniej takowy zakupiłem. Jak go tylko wciśnąłem w prowadnicę to bardzo ciężko chodził, mimo to wcisnąłem "czop" ramienia szyby w ślizg,ale jak podnoszę szybę to on na nowo wyskakuje :mad2: Zwróciłem także uwagę, że to ramę na końcu przy tym "czopie" jest nieco wygięte w stronę przeciwną, czyli w stronę tapicerki, dlatego jak chcę wcisnąć ten cholerny "czop" w ślizg to muszę cię trochę namęczyć, ale to zbyteczne bo i tak wyskakuje. Czy to ramie powinno być wygięte na końcu?
Freude am fahren...