Skocz do zawartości

Stukanie przy zamykaniu drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zauważyłem, że gdy zamykam drzwi w swoim coupe (szyba podniesiona do góry) to słyszę tak jakby stuknięcie, jakby o szybę coś się obijało. Wystarczy jednak, że szyba będzie choć trochę opuszczona w dół i dźwięk zamykania drzwi jest normalny. Co myślicie o tym? Możliwe, że szyba jest źle wyregulowana?
Freude am fahren...
Opublikowano
A opuszczają Ci się szyby o jakiś centymetr w dół jak otwierasz drzwi ?
Opublikowano

Najszybciej zdejmij tapicerkę, Podejrzewam że śruby bedą dociagnięte, ale sprawdz najpierw.

Jeżeli będą to wtedy luz będzie na ślizgach prowadnicy.

Ech.... masz e36 to slizg, nawet w ASO, kosztuje ok 7zł.

Ja u siebie mam do wymiany jeden ( niestety nowsza technologia :cry2: ), wystepuje jako całość i kosztuje 410zł :mad2:

Opublikowano
  • Autor
Najszybciej zdejmij tapicerkę, Podejrzewam że śruby bedą dociagnięte, ale sprawdz najpierw.

Jeżeli będą to wtedy luz będzie na ślizgach prowadnicy.

Ech.... masz e36 to slizg, nawet w ASO, kosztuje ok 7zł.

Ja u siebie mam do wymiany jeden ( niestety nowsza technologia :cry2: ), wystepuje jako całość i kosztuje 410zł :mad2:

Chodzi Ci o to, że śruby są niedociągnięte? Jeżeli chodzi o szybę to faktycznie opada o jakiś centymetr w dół więc jest ok.

Freude am fahren...
Opublikowano
  • Autor
Rozebrałem drzwi i okazało się, tak jak sądziłem, że mam zniszczony jeden ślizg od drzwi kierowcy. Chciałem go wymienić, bo wcześniej takowy zakupiłem. Jak go tylko wciśnąłem w prowadnicę to bardzo ciężko chodził, mimo to wcisnąłem "czop" ramienia szyby w ślizg,ale jak podnoszę szybę to on na nowo wyskakuje :mad2: Zwróciłem także uwagę, że to ramę na końcu przy tym "czopie" jest nieco wygięte w stronę przeciwną, czyli w stronę tapicerki, dlatego jak chcę wcisnąć ten cholerny "czop" w ślizg to muszę cię trochę namęczyć, ale to zbyteczne bo i tak wyskakuje. Czy to ramie powinno być wygięte na końcu?
Freude am fahren...