Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie moge sobie poradzic z tym elementem podsufitki w e36, miesci sie ona z tylu przy tylnej szybie, w niej jest lampka. Nie moge jej wczepic tak zeby byla tak jak ta po prawej. Moje wysilki sie skonczyly na tym ze zlamalem przedostatni zaczep.. Prosze o rade! Jestes z warszawy i zawsze chetnie podskocze do osoby ktora chcialaby mi wyswiadczyc ta malutka przysluge :)

Ogolnie wszystkie plastyki w moej e36 byly zdejmowane, i teraz np. W bagazniku, wszystko lata jak chce, bo nie mam tych duzych srub.

Drzwi lewe tylnie tez nie sa dobrze przymocowane, efektem czego jest lekkie ich odstawianie(samego plastyku) oraz plastyk od otwierania drzwi wyskakuje caly czas..

Help!

Edit : Czy sa jakies spoty w Wawie? Moze nie jestem 100% klubowiczem ale wpadlbym chetnie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przerabiałem to na samym początku bo poprzedni właściciel nie miał tego poskładanego. Niestety ale ten element musi mieć swoje zaczepy i w słupku muszą być w otworach takie blaszki. Jak masz jedno i drugie to teraz tylko troche cierpliwości, można sobie pomóc wymontowując lampkę z tego bo widać czy się trafia w otwory. Kleić tego do podsufitki nie próbuj bo ja tylko sobie narobiłęm plam z kleju które teraz niestety troche widać.

Powodzenia i cierpliwości.

Opublikowano

Witam.

Przy wkładaniu zwróc uwagę też na metalowe uchwyty znajdujące się przy samej szybie.Plastiki z podsufitki powinny wejść pod nie.Możliwe jest że uchwyty są trochę podgięte i dlatego masz taki problem z załozeniem.

Powodzenia i pozdrawiam.

Opublikowano

przerabiałem to samo.

wyciągnij ten element zaczynając od przedniej części- od bocznej szyby, następnie pociągniesz ten element troszeczke do siebie i powinieneś go wyciągnąć.

Pozaginaj te blaszki przy tylnej szybie i założ element spowrotem- najpierw aby złapał przy tylnej szybie a pozniej bok- u mnie w coupe musiałem troche uszczelke bocznej szyby odgiąć.