Skocz do zawartości

jaki gaz załozyć do 535i??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak czytam te teksty, że auto się nie wkręca na obroty to dochodzę do wniosku że u nas mało kto potrafi dobrze załozyć gaz do bmw.

Moje 730 sprowadzone rok temu z gazem (I gen) wkręca się bez najmniejszych problemów do czerwonego pola na obrotomierzu, zresztą im . większe obroty tym lepiej ciągnie. Przy tym żadnego falowania lub gaśnięcia przy wrzucaniu na luz nawet przy 180 km/h.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
  • Autor
to napisz jaki gaz maz załozony jakiej firmy??
Opublikowano
to napisz jaki gaz maz załozony jakiej firmy??

Najzwyklejszy, parownik chyba firmy OMVL tyle mi wiadomo bo nie ja to zakładałem. Komputer gazowy odłączony a więc na śrubę.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
3,5 l kolega ma taką e-34 i załozył instalacje tańszą no i jak mu strzeliła to wyrwało maske i spaliła się komora silnika napewno była źle założona ale po takim pokazie co widziałem to zakładał bym sekwencje w takich silnikach
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
3,5 l kolega ma taką e-34 i załozył instalacje tańszą no i jak mu strzeliła to wyrwało maske i spaliła się komora silnika napewno była źle założona ale po takim pokazie co widziałem to zakładał bym sekwencje w takich silnikach

Witam

MOj koles ma taka 535 na automacie i ma zalozony zwykly gaz II generacji ale zapomnij zebys dal mu rade zwykla 525 na benzynie...

Jezdzi juz okolo 2 lata i nie ma zadnych problemow,najwazniejsze to znalezc stacje z dobrym gazem :cool2:

2FST4U
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam 3,5 turbo, ponad 200KM każdy krakał tylko sekfencja bo spalisz auto. Znalazłem 1 warsztat który odwarzył się założyć zwykłą instalację (tylko na 2 parowniki). Zaryzykowałem. Jeżdżę 1,5 roku i narazie 0 problemu. Wsiadam o każdej porze i jadę. Tylko troszkę koni mi pouciekało...

Lakiery sam.
Opublikowano
Witam.

Mam 3,5 turbo, ponad 200KM każdy krakał tylko sekfencja bo spalisz auto. Znalazłem 1 warsztat który odwarzył się założyć zwykłą instalację (tylko na 2 parowniki). Zaryzykowałem. Jeżdżę 1,5 roku i narazie 0 problemu. Wsiadam o każdej porze i jadę. Tylko troszkę koni mi pouciekało...

To ta bordowa co pod autokolorem stoi - 745i ? FAJNA (unikat) kiedyś w niej nawet siedziałem :D

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Tylko troszkę koni mi pouciekało...

No właśnie to już wiesz po co to krakanie o sekwencji :D

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!