Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak czytam te teksty, że auto się nie wkręca na obroty to dochodzę do wniosku że u nas mało kto potrafi dobrze załozyć gaz do bmw.

Moje 730 sprowadzone rok temu z gazem (I gen) wkręca się bez najmniejszych problemów do czerwonego pola na obrotomierzu, zresztą im . większe obroty tym lepiej ciągnie. Przy tym żadnego falowania lub gaśnięcia przy wrzucaniu na luz nawet przy 180 km/h.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
to napisz jaki gaz maz załozony jakiej firmy??

Najzwyklejszy, parownik chyba firmy OMVL tyle mi wiadomo bo nie ja to zakładałem. Komputer gazowy odłączony a więc na śrubę.

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano
3,5 l kolega ma taką e-34 i załozył instalacje tańszą no i jak mu strzeliła to wyrwało maske i spaliła się komora silnika napewno była źle założona ale po takim pokazie co widziałem to zakładał bym sekwencje w takich silnikach
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
3,5 l kolega ma taką e-34 i załozył instalacje tańszą no i jak mu strzeliła to wyrwało maske i spaliła się komora silnika napewno była źle założona ale po takim pokazie co widziałem to zakładał bym sekwencje w takich silnikach

Witam

MOj koles ma taka 535 na automacie i ma zalozony zwykly gaz II generacji ale zapomnij zebys dal mu rade zwykla 525 na benzynie...

Jezdzi juz okolo 2 lata i nie ma zadnych problemow,najwazniejsze to znalezc stacje z dobrym gazem :cool2:

2FST4U
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mam 3,5 turbo, ponad 200KM każdy krakał tylko sekfencja bo spalisz auto. Znalazłem 1 warsztat który odwarzył się założyć zwykłą instalację (tylko na 2 parowniki). Zaryzykowałem. Jeżdżę 1,5 roku i narazie 0 problemu. Wsiadam o każdej porze i jadę. Tylko troszkę koni mi pouciekało...

Lakiery sam.
Opublikowano
Witam.

Mam 3,5 turbo, ponad 200KM każdy krakał tylko sekfencja bo spalisz auto. Znalazłem 1 warsztat który odwarzył się założyć zwykłą instalację (tylko na 2 parowniki). Zaryzykowałem. Jeżdżę 1,5 roku i narazie 0 problemu. Wsiadam o każdej porze i jadę. Tylko troszkę koni mi pouciekało...

To ta bordowa co pod autokolorem stoi - 745i ? FAJNA (unikat) kiedyś w niej nawet siedziałem :D

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

Tylko troszkę koni mi pouciekało...

No właśnie to już wiesz po co to krakanie o sekwencji :D

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!