Skocz do zawartości

problem z nawiewami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem z nawiewem w moim e39. Auto posiada dwustrefowy climatronic. Gdy ustawię temperaturę np 19 stopni wlącze climę na tryb auto zaczyna działać tylko że ze srodkowego leci zimne powietrze a na szybę i nogi gorące. Pomyślalem ze tak climatronic reguluje temperaturą ale po włączeniu climy na nawiew tylko na nogi dalej leci cieple powietrze tak jakby klima nie dzialala. To samo jest z szybą tylko cieple powietrze. Zimne wieje tylko z nawiewu na twarz. Prosze szanownych kolegów o pomoc. Pozdro.

Opublikowano
A jak masz ustawione kółko przy środkowym nawiewie? Nim regulujesz temp powietrza na twarz. Im cieplejsze będzie powietrze tu, to tym zimniejsze na pozostałe nawiewy i odwrotnie.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
probowałem różnych ustawień. Jak kolko mam na maksa na zimne to z dolu i na szybę leci gorące. Jak mam kolko na srodku to z dolu i na szybe tez cieple moze troche mniej gorące jak przy poprzednim ustawieniu. Dziwi mnie tylko ze jezeli wlacze klimę i dam nawiew tylko np na nogi to tez leci cieple. Czy tak powinno byc???