Skocz do zawartości

Czy nie bedzie obcierać, 235/40R18 w e46

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia fajne koła do mojego sedana e46 a mianowicie 18 cali 235/40 szer. 8,5cala et 37

czy może ktoś posiada takowe lub podobne, obawiam się obcierania o zakola..

proszę o rzeczową pomoc bo nie wiem co mam zrobić.. :wink:

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano
Beda ok.
Opublikowano
  • Autor
.. dziś byłem w warsztacie i mówili,że tył przytrze na dolkach.. masz sprawdzone info???
Opublikowano

O jakich dolkach myslisz? Jezeli jezdzisz po polnych drogach, to nawet fabryczne kola moga czasami przytrzec, to samo dotyczy przeladowanego bagaznika.

Tyl spokojnie miesci felge 9.5", 10" + opone 265, 275 (z minimalnymi obcierkami na nierownosciach), Ty masz felge 8.5" i opone 235.

Opublikowano

..często jeżdze w 4 osoby a jakie są polskie drogi chyba każdy wie.. :lol:

najbardziej boję się nie tyle wyrw co wzdłużnych nierówności gdzie zawias czasami lubi dobić, rozumiesz.. na serii 8cali et47 nic takowego nie było więc dlatego pytam :D :D

Opublikowano
Idealne tylne felgi do E46 powinny miec offset miedzy 40-45, wtedy mozna pokombinowac z szerszymi oponami i nie martwic sie o przycierki.
Opublikowano
  • Autor
Mówisz oczywiście o 8,5 cala bo 8cali nawet przy et34 nie obcierają z kapciem 225..
Opublikowano
Mowie o kazdym rozmiarze, ideal jezeli chodzi o wyglad, opony, ktore mozna zalozyc, prowadzenie dla E46 to 8.5 przod i 9.5 tyl. 8 cali i ET34 nie jest dobrym pomyslem bo mocno przesuwasz srodek ciezkosc felgi na zewnatrz, co wiaze sie z mniejszym, badz wiekszym obciazeniem zawieszenia (a jak to wplynie na jego zuzycie, to juz zalezy od konkretnego modelu).