Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

wczoraj sporo zrobiłem przy mojej e36, konserwacja posprawdzałem dlaczego nie działa podgrzewanie lusterek i dysz spryskiwaczy pociągnąłem instalację do cb radia generalnie to do czego nie mogłem zebrać się od dawna (z powodu braku czasu) wszystko byłoby super gdyby nie fakt iż dzisiaj rano (okolice godziny 6) wsiadam w autko i nie działa podświetlenie zarówno zegarów jak i deski jaki i włącznika szyberdachu czyli padło wszystko na raz, w sumie to nie przypominam sobie żebym zwarł jakiś kabelek czy coś urwał więc kompletenie nie mam pojęcia od czego zacząć czy jest jakiś bezpiecznik od tego wyjmowałem jeszcze wczoraj schowek ale tam raczej nic nie dotykałem tylko poprawiałem po złym montaży wcześniej proszę o jakieś wskazówki znam podstawy posługiwania się miernikiem ale nie znam aż tak dobrze na elektryce żeby grzebać w ciemno

Opublikowano

bezpieczniki są ok

nie działa jeszcze buzer przypominający o włączonych światłach i podświetlanie guzika od awaryjnych

Opublikowano
sprawdzałem wszytskie bezpieczniki czy są dobre miernikiem i jest ok chwilowo nie mam pomysłów poszukuję schematów elektryki do e36
Opublikowano
Tam gdzie grzebałes, skup sie i pomysl czy mogles, czy mogal byc mozliwosc zrobienia zwarcia najmniejszym przeowdem , chocby jak u mnie od podswietlenia popielniczki stykal do metalu i szlo zwarcie- wlacznik od sciemniania podswietlenia grzał sie jak glupi.
Opublikowano
okazało się że padł ten potencjometr od regulacji natężenia światła na razie mostek i działa na allegro używka ok 20zł na szczęście