Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie musze wymienic żarówke, ktora sie wypalila prawdopodobnie podświetlającą wskaźnik paliwa, prosze powiedzcie jak najszybciej i prosto to zrobic...
Opublikowano

Musisz wyjąć zegary, na górze masz dwie śrubki, po ich odkręceniu popychasz zegary przy dolnej krawędzi do środka i góra się odchyli. U mnie przy trzyramiennej kierownicy udało mi się je wyjąć bez zdejmowania kierownicy (odkręciłem tylko te dwie osłonki plastikowe przy kolumnie kierownicy). Przy cztero ramiennej też chyba sobie jakoś chłopaki radzili z tego co pisali na forum. Zresztą zdjęcie kierownicy to jest odkręcenie dwóch śrub typu torx z tyłu kierownicy i potem jednej normalnej śruby czy nakrętki rozmiaru 16 czytam 17.

Jeśli będziesz odpinał przewody od liczników (nie wiem czy bez odpinania sobie wygodnie poradzisz z wymianą) to odepnij wcześniej akumulator żeby Ci błędu poduszki nie zapisało.

Opublikowano
tak jest-taka malutka 1,2W 12V

mniej więcej taka o

http://www.motozakupy.com.pl/galerie/zarowka-do-podswietlania_256.jpg

tylko że kolor oprawki czarny, chociaż nie wiem czy czarne (1,2W) nie są do kontrolek, a do podświetlania wskaźnika paliwa nie idzie jasno brązowa (1,5W) zresztą którą dasz taka będzie-bez różnicy w sumie.

Kolor nie ma znaczenia (zależy od producenta), ważna jest moc i obudowa cokoliku.

Przy czteroramiennej i trzyramiennej kierownicy obejdzie się bez jej ściągania. Ważne aby rozłączyć akumulator lub nie przełączać kluczyka w pozycji zapłonu jak wypniemy licznik.

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

Przy czteroramiennej i trzyramiennej kierownicy obejdzie się bez jej ściągania. Ważne aby rozłączyć akumulator lub nie przełączać kluczyka w pozycji zapłonu jak wypniemy licznik.

Taka moja sugestia:lepiej odpiąć klemy z akumulatora, to pewniejszy sposób na uniknięcie błędu poduszki.

Freude am fahren...