Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

prosze o jakies informacje. Mam X5 z 11.2004. Tydzien temu kluczyk przestal zamykac centralny zamek. Jedynie co robi to otwiera drzwi i tylna klape. Na srodkowy przycisk central wogole nie reaguje.

Jak zdarzylem juz poczytac na forum problem tkwi w ladowaniu poprzez stacyjke. Wiec przedstawilem problem w serwisie BMW i tam twierdza aby wymienic modul EWS ktory jest za to odpowiedzialny.

Koszt tego to 90 EUR modul i 120 EUR montaz z programowaniem.

Pytanie do Was czy jest mozliwe zrobic to taniej poprzez wymiane tego nieszczesnego akumulatorka w kluczyku. Jesli tak to gdzie go dostac ?

Pozdrawiam

Darek

Edytowane przez DarekG.
Opublikowano

1. Zmień szybko temat dopisując "[EXX]" bo zaraz zostanie zamknięty - poczytaj regulamin...

2. Do modelu X5 jest odpowiedni dział :!:

3. Jeśli masz kluczyk jak w E39 to wymiana baterii jest możliwa nawet mając nierozbieralny kluczyk w którym znajduje się z tego co pamiętam akumulatorek. Było opisane na forum. A tak poza tym to 120 EU to nie jest dużo.

Opublikowano
ja proponuję zaprogramować od nowa kluczyk. jak ja kupiłem moją X5 2004r tez nie działał mi centralny zamek z pilota, znalazłem na forum w dziale 5 , jak zaprogramowac pilota i od tej pory wszystko jest OK z tym pilotem co go zaprogramowalem :)
  • 2 lata później...