Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM tak jak w temacie nie działa tylny prawy głośnik (kombi)czasami słychać trzaski.Głośnik jest sprawny jak sprawdzić wiązkę ,czy jest przejście i po której stronie auta idą przewody.Za wszystkie sugestie i porady z góry dzięki pozdrawiam robal
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego udało Ci się to naprawić? Mam coś podobnego, tzn:

- Nagle przestały mi działać prawe głośniki (wszystkie), te z lewej strony działają. Potem w tych prawych głośnikach zaczęły się pojawiać jakieś głośne trzaski, a na dodatek w tych głośnikach jakby zaczęło być słychać radio w momencie gdzie radio mam ustawione na CD i w lewych głośnikach słychać dobrze muzykę z płyty !!!! Jeśli wyłączę muzykę całkiem, w tych prawych nadal przebija radio albo są trzaski. Trzaski zaczynają być tak głośne, że nie można tego wytrzymać.

Próbowałem poruszać kabelkami z tyłu gdzie łączy się zmieniarka, tuner telewizyjny i radiowy i nawigacja, ale to nic nie daje, tak jakby w ogóle to nie miało wpływu.

Aha i jeszcze jedna rzecz - mam duży ekran 16:9 i w opcjach muzyki mam do wyboru CD, TAPE, RADIO a tu nagle w trakcie tej awarii pokazało mi się też do wyboru AUX

Nie wiem co jest grane?! Ma ktoś jakiś pomysł?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Tematu nie drążyłem ,ale naprawiło się samo czasami na chwilkę zatrzeszczy.Jak tylko będę miał trochę czasu rozgryzę ten temat i dam znać.Chyba że padnie do końca to będę zmuszony.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
podłacze się do wątku, mam podobny problem. Prawy tylny głośnik mi nie działa, myslałem że jest do wymiany, z trudem go wydłubałem ( w sedanie nie jest to takie proste), podłaczyłem do domowego wzmacniacza i okazało się że działa, czyli problem leży gdzieś w instalacji, albo w samym radiu coś siadło. Czy możliwe ze padnięta końcówka mocy może być przyczyną nie działania tylko jednego głośnika ?..
m62, V8, 245 km
Opublikowano
Tylko, że u mnie nic nie trzeszczy, obie strony grają ok, fader działa, tylko jeden głośnik całkowicie milczy, reszta gra ok. Z pozycji kierowcy nawet nie było znać, że coś nie gra. Dosłuchałem się tego niegrającego głośnika dopiero jak zasiadłem na tylnej kanapie swojego samochodu ;-). Więc jeśli naprawa tego, wymaga większego zachodu, to wogole tego nie ruszam...
m62, V8, 245 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie chyba tez zaczelo sie od tylnego. Ale mam nadzieje, ze to tylko brak styku u ciebie. Sprawdzic sie oplaca, zwlaszcza czy nie leci ci na tuner woda.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
U mnie chyba tez zaczelo sie od tylnego. Ale mam nadzieje, ze to tylko brak styku u ciebie. Sprawdzic sie oplaca, zwlaszcza czy nie leci ci na tuner woda.

heh, własnie ostatnio mam problem z przeciekaniem wody przy slupku w okolicy schowka ( poruszalem to na forum) myslalem ze problem rozwiazalem czysszczac kanaly podszybia, ale niestety woda dalej sie leje. Robiac proby wodne na działce ze szlaufem, zdiagnozowalem, ze przecieka w momencie kiedy leje sie po słupku. jak lałem po samej szybie, to nic nie cieklo.. dobra o wodzie nie będe pisal bo to temat na inny watek.. ale tak by the way ;-)

Wracając do radia to nawet nie miałbym p[ojęcia jak sie dobrac do jego bebechow, wszystko jest mega zabudowane w tej e39..

m62, V8, 245 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale w naszych autach to jest w bagazniku po lewej stronie w schowku. Ustawione jest bardzo blisko tylnych swiatel, wiec jak przemakaja to woda leci na tuner ciurkiem. Fotke tunera masz na aukcji allegro podanej w topicu, do ktorego linka podalem powyzej. Dobrym pomyslem jest poruszanie kablami prowadzacymi do niego.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ale w naszych autach to jest w bagazniku po lewej stronie w schowku. Ustawione jest bardzo blisko tylnych swiatel, wiec jak przemakaja to woda leci na tuner ciurkiem. Fotke tunera masz na aukcji allegro podanej w topicu, do ktorego linka podalem powyzej. Dobrym pomyslem jest poruszanie kablami prowadzacymi do niego.

Po lewej, czy po prawej ma być ten tuner. jakos nie moge go namierzyć. Wiem , że po lewej mam zmieniarke cd, a po prawej akumulator. W schowku po prawej ( tam gdzie jest akumulator) tez jest jakas białą skrzyneczka.

tutaj fotki

http://img142.imageshack.us/img142/1655/20090913002.th.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/4187/20090913004.th.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/796/20090913003.th.jpg

m62, V8, 245 km
Opublikowano

Witam

Problem znowu zaczyna wracać . Tuner o którym piszecie nie ma po lewej stronie w kombi,przynajmniej w mojej wersji.Ja u siebie podejrzewam końcówkę mocy przy radyjku .Chyba że ktoś ma inny pomysł.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
oj, sorry za wprowadzenie w blad; po lewej stronie patrzac na bagaznik (od tylu auta). Chodzi o strone kierowcy - czyli prawa patrzac od przodu auta. Jest za zmieniarka, kolo ewentualnego tunera TV. Tuz przy tylnych swiatlach a w zasadzie prawie pod nimi. Koncowka mocy znajduje sie w tym wlasnie tunerze.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Problem rozwiązany padło radio,nie były to końcówki mocy tylko tzw pająk który jest nienaprawialny.Nie działały mi prawy tył i piszczyk w drzwiach .Radio becker c53 po lifcie na cienkie piny.Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam

Opublikowano

to ja jeszcze mam pytanie.

Jak pisałem pare postów wyżej, u mnie czasami pojawia się taka sytuacja:

działa tylko prawy tylny głośnik, na monitorze 16:9 pojawia się do wyboru AUX (gdzie standardowo go nie ma w ogóle), a w innych głośnikach słychać głośne trzaski

czy przyczyną może być wilgoć?

takie cuda zaczęły się dziać gdy zamontowałem lampy po lifcie do starszego auta, a do lewej lampy (czyli tam gdzie wszystkie bebechy audiowizualne) zapomniałem włożyć uszczelki piankowej i lampa mi czasami parowała a ostatnio nawet zaczął szwankować stop i kierunkowskaz.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY