Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanie,

chce sobie zainstalowac cbradio alan 42 w swojej beci i przydaloby sie jeszcze jedno gniazdo zapalniczki z racji tego ze do jednego mam navi podlanczone, a nie chce stosowac rozdzielaczy.

Czy jest mozliwosc pociagniecia przewodow z zapalinczki do drugiej takiej samej ?

czy pracujace cb i navi nie beda za duzym obciazeniem ?

pozdrawiam

Opublikowano
cb moze miec zaklocenia lepiej utnij wtyczke na kablu od radia zamontuj je tam gdzie chcesz i pusc kable do aku

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Nie wiem jaką masz tą nawigacje ale przy mojej nawigacji była taka badziewna ładowarka że właśnie CB zakłócała tak że nie dało się z niego w ogóle korzystać i to nieważne czy prosto pod aku podpięte czy pod zapalniczkę czy jeszcze gdzieś indziej, bo 90% zakłóceń w CB nie jest przez sianie zakłóceń w linii 12V tylko są łapane przez antenę CB a z tym już sobie trudniej poradzić. Zrobiłem sam nową ładowarkę i gra gitara.

A co do obciążeń, CB jak i ładowarka do GPS nie pobiera wiele także oto się nie masz co obawiać.

P.S. aaa nie lepiej normalne radyjko i porządną antenę kupić?

Opublikowano
Nie wiem jaką masz tą nawigacje ale przy mojej nawigacji była taka badziewna ładowarka że właśnie CB zakłócała tak że nie dało się z niego w ogóle korzystać i to nieważne czy prosto pod aku podpięte czy pod zapalniczkę czy jeszcze gdzieś indziej, bo 90% zakłóceń w CB nie jest przez sianie zakłóceń w linii 12V tylko są łapane przez antenę CB a z tym już sobie trudniej poradzić. Zrobiłem sam nową ładowarkę i gra gitara.

A co do obciążeń, CB jak i ładowarka do GPS nie pobiera wiele także oto się nie masz co obawiać.

P.S. aaa nie lepiej normalne radyjko i porządną antenę kupić?

dzieki za info,

radyjko to raczej tylko alan 42 (chce go zamontowac w schowku tam gdzie jest roleta, kolo recznego ) + antena zewnetrzna, radio ogolnie mi bardzo pasuje, probowalem u znajomego i na moje potrzeby wystarczajace.