Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

moze juz ktos sie z tym spotkal jak ruszam na rozgrzanym silniku szarpie i to co mnie najbardzie denerowje obroty spadna do 500 i podskocza do 1500 i wchodza tak jak przy ruszaniu powoduje to zadlawienie np nie idzie gwaltownie ruszyc.

Przy okazji pytanie o akum u mnie jest tak jak go odlaczam + cos z silnika szczela pstryka jak by sie jakas elektryka odlaczala u was tez tak jest ??

Opublikowano
na pierwszym biegu na drugim juz nie ale nie szarpie mocno tylko w momencie w ktorym obroty spadna i tylko wtedy jak jest mocno nagrzany jak zimny nie ale czy sprzeglo tez powoduje przy ruszaniu z jedynki takie gwaltowne spadniece obrotow i podskoczenie??
Opublikowano

Spróbuj zrobić reset kompa (zdejmujesz dwie klemy z aku, najpierw - potem +, łączysz je ze sobą jakimś kablem, przekręcasz kluczyk na zapłon i czekasz 15 minut, potem wyjmujesz kluczyk ze stacyjki, rozłączasz klemy i podłączasz akumulator najpierw + potem -).

U mnie po takim zabiegu mogę 3 razy szybciej i mniej precyzyjnie sprzęgło puszczać i nie występują kompletnie żadne szarpnięcia, po jakiś 30 minutach znowu do komputerka ładuje się jakiś błąd i muszę bardziej precyzyjnie operować sprzęgłem żeby nie szarpało. Wie ktoś może czego to jest wina? Nie jest to takie fest uciążliwe bo jeżdżę tak już ponad rok ale jeśli dało by jakoś zrobić żeby jeździło cały czas tak jak po resecie kompa to miło by było :mrgreen:

Proszę tylko bez: podłącz do kompa-wiem to zrobię też za niedługo przy okazji kasowania błędu poduszek, ale może ktoś miał podobnie i wie co robi taki defekt.