Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

powoli będę musiał zmienić tarcze hamulcowe przód i tył, znalazłem coś takiego :

http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-330i-330D-COUPE-DRILLED-GROOVED-Brake-Discs-x-4_W0QQitemZ120394257078QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item120394257078&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1689|66%3A2|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

i teraz pytanko czy ktoś używał podobnych tarcz?? warto nad nimi się zastanawiać czy lepiej kupić orginalne / takie jakie bmw zaleca ??

Opublikowano
Powiem tak że ta cena już robi sobie marke ...zwykłe kupisz za ok 50 funów .Cena 200 fyntów wiem po sobie robi dużą różnice w jakości tych tarcz a do tego drilowane. Tylko gdzie się tu w UK u nas rozpędzać jak w koło kamery :8)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

:)

na cene nie patrze na razie bo to jest jako przyklad podane bo i pewnie tańsze można poszukać tylko jak z trwalościa itp czy te tarcze sa gdzieś polecane bo nazwe producenta pierwszy raz slysze .

Opublikowano
tez nad nimi sie zastanawiam czy kupic.jezdze bardzo ostro wiec moze by pomogly
.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Ja je przedwczoraj zalozylem u siebie i jest ok. W aukcji jest mala sciema bo akurat BMW takich tarczy ani klockow nie montuje seryjnie. Ponadto tarcze te niweluja efekt opoznionego hamowania o ktorym pisalem jakis czas temu.
Opublikowano

Piszę informacyjnie, jakby ktoś chciał zamówić Brembo ORO do 330.

Zamówiłem Brembo ORO rowkowane u oficjalnego dystrybutora, którym jest InterCars. Przy złożeniu zamówienia otrzymałem informację, że tarcze otrzymam w ciągu 3 do 5 tygodni. Po 3 tygodniach dostałem informację, że Brembo nie wyprodukuje mi jednego kompletu ORO rowkowanych i jeżeli chcę bardzo je mieć to muszę zamówić 5 kompletów. "Od ręki" w magazynach Brembo dostępne są dziurkowane. Czas oczekiwania na dziurkowane kolejne 6 tygodni.

Zrezygnowałem z zamówienia i dałem ostatnią szansę oryginałom - komplet tarcza + klocki dwa razy tańszy niż Brembo.

Jeżeli miałbym coś polecić, to albo oryginał albo jakiś konkretny zestaw. Niestety coś lepszego niż oryginał to koszt zestawu tarcza + klocki zaczynający się od 2000 zł. Tarox, Brembo ORO + Ferrodo DS, itp.

Opublikowano

Koledzy, zamiast wydawać kase na super rowkowane nacinane tarcze, wymiencie plyn hamulcowy na lepszy, standartowe tarcze i klocki dobrej marki i potrenujcie reakcje naciskania na pedal hamulca. Co z tego, ze bedziesz mial komplet hamulcy za 5000 jak wystarczy, ze o 0,2sek pozniej nacisniesz na pedał hamulca. Jadac 120km/h i majac tylko opoznienie w nacisnieciu hamluca 0,1 sek, wyhamujemy dalej o jakies 3,5metra!!!! Trenować czas reakcji, a zaoszczedzicie kupe kasy.

pzdr

Opublikowano
Na moich ATE PowerDiscach i klockach PAGID zrobilem juz kilkaset kilo i jest normalnie. Nie ma szalu ze auto staje w miejscu ale hamulce pracuja tak jak powinny czyli bardzo dobrze a i niezaleznie jak sie hamuje sa cichutkie. Bardzo polecam.
Opublikowano
Koledzy, zamiast wydawać kasę na super rowkowane nacinane tarcze, wymieńcie płyn hamulcowy na lepszy, standardowe tarcze i klocki dobrej marki i potrenujcie reakcje naciskania na pedał hamulca. Co z tego, ze będziesz miał komplet hamulców za 5000 jak wystarczy, ze o 0,2sek później naciśniesz na pedał hamulca. Jadąc 120km/h i mając tylko opóźnienie w naciśnięciu hamulca 0,1 sek, wyhamujemy dalej o jakieś 3,5metra!!!! Trenować czas reakcji, a zaoszczędzicie kupę kasy.

pzdr

ATE PowerDisc akurat nie są drogie, jest to dobra firma, fabrycznie E46 330i jest wyposażone w zaciski tej firmy, ale zmierzając do celu czemu poleciłem te tarcze, oprócz tego, że działają dobrze, wyglądają też ciekawie, dodatkowo cieszą oko, także z tego względu można je polecić. :)