Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie mam kilka waznych pytan odnosnie 525d/2002

1.czy oryginalne szyby bmw maja rocznik napisany na nich

2.co oznacza ze czasem zapala sie kontrolka poduszki /zwara czy byl dzwon

3.czy przepalone piksele oznaczaja zawsze cofany licznik

pozdrawiam

Opublikowano

widzisz,

pytania ważne ale nie ma na nie jednoznacznej odpowiedzi,

szyby znakuje producent szyb i zawyczaj podaje rok ale nie każdy,

lampka może się zapalać przez skorodowane połączenie,

badpiksele mogą się pojawić samoistnie np w moim monitorze było kilka od razu po przyniesieniu do domu...

musisz odnaleźć inne miejsca i informacje które pozwolą jednoznacznie odpowiedezieć na twoje pytania

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano
o jakim monitorze mowisz?bo mi chodzi o pomaranczowe przy licznikach tam gdzie jest przebieg itp, rozne opinie slyszalem ale chce sie upewnic
Opublikowano
o jakim monitorze mowisz?bo mi chodzi o pomaranczowe przy licznikach tam gdzie jest przebieg itp, rozne opinie slyszalem ale chce sie upewnic

to jest wyświetlacz LCD, fakt że monochromatyczny ale lcd i piksele mogą padać. Takie samo zjawisko może powodować odkształcająca się gumka przewodząca łacząca sterownik z wyświetlaczem

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano
wlasnie slyszalem ze jakias tasma laczaca jakas kostke moze sie psuc wiec takie zjawisko moze wystapic ale nie jestem pewien dlatego tutaj sie pytam
Opublikowano
witajcie mam kilka waznych pytan odnosnie 525d/2002

1.czy oryginalne szyby bmw maja rocznik napisany na nich

2.co oznacza ze czasem zapala sie kontrolka poduszki /zwara czy byl dzwon

3.czy przepalone piksele oznaczaja zawsze cofany licznik

pozdrawiam

1. Akurat w BMW sugerowanie sie szybami to istna rosyjska ruletka. Do BMW szyby dostarczało kilku producentów (inny tylne, inny przednie a jeszcze inny boczne), każdy miał jakieś swoje oznaczenia i często się zdarza, że auto nigdy nie bite ma różne oznaczenia na szybach.

2.Jeśli czasem sie zapala to faktycznie może być gdzies np jakiś przewód obtarty/przyciśnięty itp. Jeśli się świeci cały czas to albo padło połączenie, albo poducha albo też inna możliwość - jeśli demontowałeś np boczek drzwi i odłączyłeś poduchę i po odłączeniu jej włączałeś zapłon w aucie to po zmontowaniu poduchy będzie się świeciła kontrolka poduchy - taki myk BMW żeby w ASO widzieli, że ktoś coś grzebał przy poduszce/poduchach - oczywiście można to wykasować softem i wszystko jest ok (u mnie tak było - konieczność ponownego zmontowania uchwytu przedniej lewej szyby bo wypadł z łapy/uchwytu)

3.Pixele przepalone nie zawsze oznaczają cofanie licznika - z czasem same padają i nic na to nie poradzisz. Ja mam kilka przepalonych i na BC pod licznikami i kilka tez padniętych na wyświetlaczu od radia.

Pozdrawiam.