Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Od dwóch dni wyczuwam lekkie luzy na kierownicy, ktoś wie co to może byc ? Ile będzie kosztować naprawa ?

2. No i nęka mnie hałasujący panorama dach, gdy są wyboje, a w Polsce wszędzie są to w środku robi się głosno bo duża szyba podskakuje. Problem znika gdy uchylę dach, ale nie zawsze mam ochotę jeździć z uchylonym. Wyrobiły się uszczelki ? Tylko wymiana wchodzi w grę czy jest na to inny sposób ?

Opublikowano
Mnie też lata kierownica przy hamowaniu. Właśnie samochód stoi u mechanika. Koszta... hm... mają taki samochód chyba każdy wie, że łożysko nie kosztuje 30pln, a końcówka drążka 50pln. Dolne sworznie do X5 (bo to mi nawaliło) to koszt ok 1000pln łącznie z wymianą.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
Opublikowano

no akurat koncowka drazka jest w zamiennikach i kosztuje 150 pln ostatnio w mojej tez to wymienialem (powod - stuki na wybojach dochodzace spod auta)

@ Marczello,

kurcze widze ze pomimo ze starales sie wybrac dobry egzemplarz to masz strasznie duzo usterek jak widze po Twoich postach i juz sporo dolozyles. Ja swoj kupilem 2 lata temu z USA ponizej 90 000 Pln (full koszty) i do chwili obecnej wydalem okolo 5 000 na konieczne naprawy i przeglady (glownie zawieszenie przod i tyl)

Opublikowano

Koledzy mi kierownica nie lata, napisałem 'luzy' bo jestem laikiem i myślałem że tak się to nazywa. Problem jest w tym że gdy lekko ruszę kierownicą w którąś stronę to jest jakby pół milimetra luzu, a kiedyś tego nie było. Wiem że to nic strasznego ale lubię jak mi wszystko gra.

Odnośnie marczello, ja też się zdziwiłem że tyle postów z problemami się pojawiło, ale X5 które kupił kosztowało o 30tyś taniej niż inne które można znaleźć na allegro. Jeśli się mylę to mnie poprawcie.

Ja kupując swoją X5 musiałem wymienić świecę i akumulator ( o tym mnie poinformował sprzedający ) i teraz wahacze dolne. Wymianu olejów, filtrów i hamulców nie liczę bo to norma przy użytkowaniu. Narazie przejechałem ok. 10-15tyś i jest ok.