Skocz do zawartości

[535] silnik-dziwne odglosy i blad czujnika vanosa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolega kupil 535 e 39 z 2000 roku i wyskoczył mu błąd silnika i od górnej części silnika dochoadza jakieś odgłosy ale bardzo tępe nie jak stuki tylko miekkie bardzo. na diagnostyce wyskoczyl blad sensora vanosa, ale mechanik powiedzial ze moze to byc cos mechanicznego. jakies pomysly macie??

Dodam ze odglos dochodzi z obu glowic i czasami nierowno silnik chodzi na wolnych obrtoach.

Dziekuje moderatorom za szybkie zamkniecie poprzedniego posta :/

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano
Witam.Nie chcę krakać ale w moim v8 535i były podobne stuki z okolic rozrządu w obu głowicach.Mam o trzy latka starszy motor i nie mam pojęcia jakie są między nimi różnice.W moim przypadku popękała okładzina z ślizgu po której chodzi łańcuch i klekotał jak stary zajeżdżony diesel.Skończyło się na wymianie wszystkich elementów mających kontakt z łańcuchem i samego łańcucha na wszelki wypadek,bo ta okładzina całkiem się rozleciała i tarł po metalu.Na forum nie uzyskałem konkretnej pomocy i musiałem autko holować z norwegi na lawecie.Widocznie bardzo mało osób miało taki przypadek.Zobacz moje posty i dokładnie zobaczysz jaki był mój problem.Mam nadzieję,że twój przypadek nie jest aż tak poważny.Pozdrowionka.
niema nic lepszego niż BAWARKA