Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Niewiem czy to wina tego ze drzwi sie nie domykają, czy tego przycisku ktory jest odpowiedzialny za domykanie szyby.

Najbardziej denerwujące jest gdy sie jedzie po nierownosciach, wtedy mrygaja wszystkie swiatla we wnetrzu samochodu i szyba lata jak szalona. Przy zamykaniu prawie zawsze musze drzwi docisnac aby szyba sie domknela.

Czy jest jakis sposob zeby to wlasnorecznie naprawic czy trzeba wymienic zamek z przyciskiem? Chodzi o ten przycisk co znajduje sie na slupku.

Pozdrawiam.

Opublikowano

witam

hm ja nie mam zadnego przycisku w słupku

u mnie szyba raz sie otwierała przy otwarciu dzwi a raz nie

wymontowałem zamek z dzwi i w nim jest taki mały włacznik i on sie poluzował i ten luz powoduje za raz sie włacznik włacza a raz nie

usztuwniłem go i wszystko było ok przez pół roku teraz znów czasem sie nie otworzy a wiec operacje musze powtórzyc

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Czytalem stary temat, ale u mnie jest taki maly czarny przycisk przy zamku w slupku i jak sie go nacisnie to gasną lampki i szyba sie domyka. Niewiem teraz czy to wina przycisku czy drzwi poprostu sie do konca nie zamykaja, a na ASO nie chce jechac bo cale oszczednosci przez taki maly problem ze mnie zedrą.
Opublikowano
Cze.A moze masz cos zrabanego z tym wlacznikiem co znajduje sie zaraz pod klamka.U mnie nie domykala sie szyba i jak sie okazalo przy wlaczniku byl odlutowany kabelek. A skoro piszesz ze masz wlaczniki w slupku to albo ktos to przerabial albo bylo jakies rozwiazanie ktorego nie znam.Pozdro
Opublikowano
Narazie wyjezdzam to mi samochod nie potrzebny, ale ani do myjni nie pojade bo mi zaleje wnetrze, ani alarmu nie zaloze. Moze ktos sie orientuje ile mniej wiecej w ASO wzieliby za zrobienie tego?
Opublikowano
78 zlotych kosztuje zaczep w ASO, kup go i wymien (2 minuty roboty), problemy sie skoncza - mialem to samo
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl