Skocz do zawartości

[E85] - Z4 3.0 automat - osiągi i mozliwosci ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

idzie wiosna, po glowie chodzi mi jakies szybkie cabrio, aktualnie jezdze e46 2,2 170km i jedyne na co narzekam w tym aucie to brak mocy.

w Z4 ciezko znalezc 3.0 w manualu, zazwyczaj same automaty i stad pytanie. jak chodzi ten automat ? mozna "przypilowac" takie auto? chodzi mi o drift, palenie i te sprawy. moze na poczatku pierwsze pytanie powinno byc czy w ogole 3,0l w tej budzie(z4) mozna poszalec?

z gory dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam

Opublikowano
jesli chodzi o drift, palenie itp i w ogole sportowa jazde to wg mnie automat raczej sie nie nadaje... poszukaj E36 Cabrio M power, E46 Cabrio M power albo Z3 Cabrio M power i sprawa rozwiazana
Opublikowano
Automat do tych celow ktore wymieniles kompletnie odpada . 231/265KM w budce Z4 pozwoli poszalec.
Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

male pytanko ktore wybrac..

stare 3.0i czy 2,5si ? liczba km w zasadzie podobna, ale nigdzie nie moge znalezc informacji jak z osiagami czy brzmieniem silnika. oczywiscie obydwie manual.

cena podobna, za 2,5si przemawia fakt, ze auto jest oczywiscie po lifcie, no ale zawsze 2,5 to nie 3-ltr i nie wiem czy nie stracila mocy.. co o tym sadzicie?

Opublikowano

Generalnie kwestia gustu. Jezeli podoba Ci sie auto przed liftem wez 3.0 Zawsze to 300NM a nie 2...

Po lifcie bylo jednak sporo poprawek. Wg mnie w nocy znacznie ladniejszy tyl przez swiatla diodowe, ladniejsze wnetrze - czarne a nie szare, jasne kierunki z przodu (ale to mozna wymienic) i inne duperele :idea:

Mi udalo sie kupic to i to :) czyli 3.0Si wiec po lifcie. Miedzy 3.0Si a 3.0i nie ma duzych roznic, 3.0 Si ma lepsza "gore".

2.5Si to nowoczesniejszy silnik i chyba lzejszy bo z tego co pamietam juz magnezowy. Na pewno przy 218 koniach nie bedziesz zawalidroga :norty:

Beste Maschine der Welt
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

no i wypadlo na czarne 3.0i, ktore teraz spokojnie czeka na sezon, z tym ze ja jakis niespokojny;) wiec pytanie:

orientujecie sie jakie najmniejsze ET wchodzi do e85? czy 20-25 przy 8-9calowych felgach wejdzie w to nadkole? rozmiar 19"

nigdzie nie moge znalezc informacji jaki przedzial ET wchodzi do e85.

z gory dzieki za odp

Opublikowano

Felgi 9 cala z i IS/ET 30 od Z4M do zwyklej Z4 na tyl nie wchodza. Chyba ze bedziesz kombinowal z utwardzeniem zawieszenia czy poszerzaniem nadkoli.

Dlatego u siebie wlozylem zarowno na tyl jak i na przod przody od Z4M czyli 4 felgi 8calowe.

Bezpieczenie wiec jak wsadzisz cos okolo ET30. Tak na prawde opona 225 spokojnie wystarcza do przeniesienia tej mocy, wiec 8 calowa felga daje rade.

Jak dasz 8,5-9cali trzeba juz wtedy wkladac 255, ktora jest drozsza, ciezsza i bardziej nosi w koleinach.

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
  • Autor

w takim razie sprobuje

19 x 8J ET30-35 na przód

19 x 9J ET40 na tył

powinno wejsc prawda?

a zdjecia oczywiscie dodam, tylko najpierw musza ja zrobic po swojemu, wiec to troche potrwa;)

Opublikowano

No to widze, ze bedzie sie dzialo.

Nie wiem jakie macie drogi w Poznaniu ale w Warszawie profil 35 z przodu i 30 z tyl troche mikry :oops:

Ponizej zdjecia czarnej Zetki znajomego na kolach od M3...wlasnie 19"

http://mein.auto-treff.com/Makinen-2.bmw

Beste Maschine der Welt
Opublikowano
  • Autor

kojarze chyba ta bmw, byla jakies pol roku temu na allegro i bardzo szybko z niej zniknela:) z tego co pamietam sprzedajacy dokladal duzo oryginalnych czesci.

a czy moglbys spytac znajomego jak zrobil podwojny wydech? dzwonilem do ac-schnitzera, ale cena okazala sie kosmiczna...

jesli chodzi o opony to spokojna glowa, nie zamierzam robic tym autem dlugich tras zeby dalo sie to odczuc.