Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to juz przesada...... :duh: M50 na metalowym kolektorze---to tak samo jakby np z S50 sciagnac ITB --- powinno sie karac i zabierac samochody za takie cos.

Niestety nie była to moja decyzja tylko poprzedniego właściciela, dostałem od niego oryginalny kolektor. Jak rozumiem taka zmiana ma negatywny wpływ na osiągi, więc może wrócić do oryginalnego.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Wymienili mi parownik na wiekszy (Lovato super elektronik do 140KW) ale nic to nie dalo (mialem wczesniej Lovato elektronik).

Auto przestaje przyspieszac juz przy 4,5 tys obr. obroty ida dalej a samochod nie przyspiesza.

Dodam ze Inst. II gen na kompie Autronic al700.

co moze byc przyczyna??

I jeszcze jedno pytanko, Jak sprawdzic silnik krokowy od gazu czy chodzi?? bo slyszalem ze na kompie pokazuje ze zmienia polozenie ale fizycznie moze sie nei ruszac??

Opublikowano

Auto przestaje przyspieszac juz przy 4,5 tys obr. obroty ida dalej a samochod nie przyspiesza.

co moze byc przyczyna??

Na benzynie też się tak zachowuje? Lepiej to sprawdź, bo wygląda to tak, jakby Ci sprzęgło odlatywało...

$M$
Opublikowano

co moze byc przyczyna??

Na benzynie też się tak zachowuje? Lepiej to sprawdź, bo wygląda to tak, jakby Ci sprzęgło odlatywało...

Własnie tez o sprzegle myslalem. Ale na benzynie ciagnie rowno do samego konca az do odciecia. Tylko na gazie auto juz nie idzie od 4,7 tys obr. obroty ida a auto juz nei przyspiesza od tego momentu.