Skocz do zawartości

<t>E36 325i - E36 328i - E46 320i ?</t>  

47 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie lub wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak sie zastanawiasz miedzy e36 328 a e46 2.0 to chyba nie ma sensu dluzej myslec ;-). 328 ma bardzo porownywalne osiagi z 320. Na papierku wyglada bardzo ladnie 7.3 vs ok 10s. Jak staniesz obok na swiatlach okaze sie jedynka prawie rowno, na dwojce troszke zostaniesz na trojce troszke wiecej. Jak bys z koleji zastanawial sie miedzy m3 a e46 320 to odpowiedz byla by oczywista... Jesli ktos uwaza 328 to jakis potwor chyba zadko bujal sie dobrym autkiem(albo nie jechal 328 ;-) )na mnie nie robi ono najmniejszego wrazenia - jakie wrazenie moze zrobic auto rozpedzajace sie licznikowo na 3 biegu do 160 w okolo 17s? Jak nim wyprzedzasz auta jadace ze stala predkoscia do 120 ( ale bardzo wazne jest podkreslenie wyrazu ze stala!) to ladnie nim mozna wyprzedzic, ale sprobujcie przy predkosci 120 zabrac sie za glupiego lanosa, jak jego kierownik bedzie cisna na maksa - zobaczycie jak bardzo jest to przyjemne... Na autostradzie jest inna bajka, ale w ruchu dwukierunkowym trzeba miec naprawde mocne nautko, aby sprawnie wyprzedzac...
Opublikowano

ja bym wolal wypasiona 328i coupe niz gola i wesola e46

ale decyzja nalezy do ciebie...

musisz sie zastanowicz nad wyposazeniem ktore ma byc no i nad osiagami no i do tego wszystko dochodzi to iz teraz jezdzisz e36 i pyatnie czy chcesz dalej jezdzic e36 czy juz wolisz czyms innym nowszym??

moje modele
Opublikowano

Silnik 2.0 jest też wystarczający, szczególnie na Polskie drogi. Ścigać się przecież nie będziesz. A napewno E46 jest lepsza od E36. Swoją drogą jak dobrze poszukasz, to znajdziesz równie dobrze wypasioną E46 co E36. Różnica w cenie może być naprawdę niewielka i warto wtedy dorzucić te 500-1000Eur. Szczególnie, że kupisz nowszy model, który w przyszłości będzie dużo łatwiej sprzedać za lepsze pieniądze. Niemiecki rynek przebogaty w oferty sprzedaży BMW 3, życzę Ci znalezienia 328i E46 :wink:

Życie jest pełne kompromisów, ale samochody BMW nie znają pojęcia kompromisu :cool2:

Opublikowano

trzeba także wziąść pod uwagę dostępność i wybór 320, 325 I 328... E36...

bo cena to dośc istotną sprawą jeżeli wybieramy sobie samochód...

325 E36 można nabyć za bardzo przyzwoite pieniądze 9500-12000 są ładne sztuki... z alufelgami czasami full opcja... a dobre 328 są o ponad 6 tys droższe i niekażdy może sobie na nie pozwolić... bynajmniej jak patrzałem na stan co niektórych 328 i ceny - troche mnie to zniechęciło do zakupu 328 więc od jakiegoś czasu poluję na 325 ;) ponieważ lubię kompromis pomiędzy wyglądem, możliwościami i ceną...

wiadomo jakby przeszkodą niebyły pieniądze osobiście brałbym to co lepsze czyli 328 [ w ogóle najlepiej M3 ]... ale optymalnym zakupem wydaje mi się E36 325i bdb cena, bdb osiągi, przy śmiesznym wkładzie finansowym [ jeżeli komuś zalezy na koniach ] można zwięszyć osiągi porównywalne z 328, przy zachowaniu dobrych paru tysięcy w kieszeni... :wink:

pozdr.

Opublikowano

genocide : E36 325i bardzo ladne za 9500 zl ?? :lol: niezle niezle ...

a 328i 6 tysiecy wiecej ?? ...

naprawde ciekawe rzeczy piszesz ...

a tak wogule : po co odgrzewac kotleta sprzed roku ?? podejrzewam ze gosc juz dawno samochod kupil .. a moze i 3 razy zdazyl zmienic ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
genocide : E36 325i bardzo ladne za 9500 zl ?? :lol: niezle niezle ...

a 328i 6 tysiecy wiecej ?? ...

naprawde ciekawe rzeczy piszesz ...

a tak wogule : po co odgrzewac kotleta sprzed roku ?? podejrzewam ze gosc juz dawno samochod kupil .. a moze i 3 razy zdazyl zmienic ..

ponieważ nie on jeden stoi przed takim dylematem wyboru ;)

ponieważ uznalem że jeżeli ktoś napisał przedemna wtym poście to jest on jeszcze w miare aktualny...

a co do cen samochodów... popatrz na ogłoszenia niemieckich komisów / ludzi prywatnych ;) nie wiem co Ciebie tak dziwi...

ps. 9500 to bylo jedyne [w miare utrzymane] autko ktore znalazlem w Polsce!... osobiscie bym go niebral bo chce kupic autko przy ktorym "prawie" nic nietrzeba robic... nie w moim guscie bylo... ale jak piszę cena dośc okazyjna bodajże do poprawek lakierniczych ... i dodam ze jest pare jescze autek po nizszej cenie... ale piszę tutaj o samochodach ktore mozna kupic i od razu jechac bez zabawy z blacharką i innymi tego typu pierdolami... a wystarczy dobrze poszukać pozdr.