Skocz do zawartości

Swiecąca kontrolka od poduszek powietrznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.Majac na uwadze poprzednie doswiadczenia na forum licze znowu na pomoc z waszej strony i pewnie znowu sie nie zawiode. Otoz pewnego dnia po odpaleniu auta kontrolka od poduszek nie zgasla(a wlasciwie zgasla na sekunde i zaswiecila sie ponownie).Przed tym zdazeniem nie dzialo sie nic szczegolnego co mogloby miec jakikolwiek wplyw na usterke czujnika lub czegos innego. Dodam ze auto bylo sprowadzone z Niemiec(w kwietniu i od tego czsu zrobilo 3 tys km bez zadnego problemu) ale sam po nie bylem i widzialem co kupowalem-bylo delikatnie udezone w blotnik.Zadna z 4rech poduszek nie byla wystrzelona wiec tym bardziej dziwi mnie nagle zapalenie sie kontrolki. Moze ktos sie z tym spotkal,moze jest gdzies jakas kostka w kabinie ktora mozna przez przypadek odlaczyc slyszalem ze w yarisach sie tak dzieje czasami). W ASO powiedzieli mi ze test poduszek -220pln.Chyba ich delikatnie mowiac pogielo. Niestety jestem z malopolski i najblizszy servis BMW ponad 100 km wiec tym bardziej nie chce mi sie tka daleko jechac po to zeby im kieszenie zaladowac.
Opublikowano

Jest taka opcja "szukaj".

W twoim przypadku mysle ze moze pomoc podlaczenie pod komputer i wywalenie bledu, mialem kiedys podobnie koszt jak u mnie byl 50 zeta i pomoglo.

Opublikowano

mimo wszystko zrobie jeszcze przeglad wszystkiego co wyglada jaby mialo na to wplye co sie stalo.moze znajde cos ciekawego.dzieki

jesli ma ktos jakies sugestie to bardzo prosze

Opublikowano

było o tym już ze 100 razy.najczęstsza usterka to uszkodzona mata/czujnik zajęcia miejsca pasażera,lub spadek napięcia i komputer "złapał" błąd.

Moja sugestia to podjechać do zakładu który ma komputer i wykasować błąd lub usunąć usterke.

PS. lampka od airbagu sama nie zgaśnie bo w BMW nie ma samodiagnozy ;/

Opublikowano

witam

co bys nie znalazł to poduszka i tak sama nie zgasnie

jedz gdzies gdzie maja zwykły tester do aut

popros o wydruk usterki i bedziesz wiedział gdzie szukac

byc moze cos nie łaczy na chwile i obecnie jest ok ale po jakims czasie mozesz miec znów problem tak ze najlepiej to sprawdzic

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Przypadkiem nie odpalałeś samochodu na kable?? Bo właśnie jak mi się ta kontrolka zapaliła to wcześniej "pożyczałem prąd" Wykasowanie błędu załatwiło sprawę ;)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano

Faktycznie moze to byc czujnik zajecia miejsca przez pasazera. Zasaidal ze mna kuzyn ktory wazy grubo ponad 100 i wydawalo mi sie ze uslyszalem jakis dziwny dzwiek-jakby siedzenie zajeczalo :lol:

no ale skoro mowicie ze sama nie zgasnie to i tak musze gdzies z tym jechac. dzieki .pozdro.szerokiej drogi zycze wszystkim