Skocz do zawartości

chłodnica spalin bmw 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, dziś po trasie ok 250km auto zaczeło kopcić na biało po chwili zaczeła się palić kontrolka braku płynu chłod..sprawdziłem płyn-mało,olej-ok. z tłumika szedł bym jak z lokomotywy, czasem na chwile ustawał.

myślę że wszystkiemu jest winna chodnica spalin egr.bo spaliny mieszają sie z płynem.Ps.auto się nie grzeje, temperatura ok, przy zapalonym silniku gdy korek jest odkręcony po dadaniu gazu płyn wypływa a niepowinien-nie powinno tam być ciśnienia.przy zakręconym korku nie widać jakichkolwiek wycieków płynu-czyli wszystko idzie przez EGR razem ze spalinami do powtórnego przerobu.była jeszcze opcja pękniętej głowicy ale facet który robi głowice mówił że sie trafił jeszcze na 320d-czyli te głowice bardzo żatko pękają.

CZY KTOŚ MÓGŁBY POTWIERDZIĆ MOJĄ TEORIE- jeżeli sie nie zgadzasz proszę o sugestie...

kazdy wię oczywiście koszt naprawy głowicy 1000-5000zł, koszt nowej chłodnicy spalin na allegro 330zł(ponoć cena serwisowa 1400)ale używka od 100zł.wiec wiadomo o co chodzi.

Opublikowano

3 stówki na allegro to kosztuje regeneracja i kiedyś będę musiał się zdecydować, bo używek jak na lekarstwo. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że chłodniczkę trzeba wysłać i cierpliwie czekać na powrót. A samochód potrzebny na co dzień.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.
Opublikowano

PS

Moim zdaniem to ta chłodniczka jest sprawcą tajemniczego znikania płynu chłodniczego bez śladów wycieków - kilka osób ostatnio się skarżyło.

Pozdrawiam, Hary.

Pozdrawiam, Hary.