Skocz do zawartości

e38 730d Problem z odpaleniem samochodu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam i pozdrawiam wszystkich

prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu dotyczy on bowiem zapalenia samochodu. Zaczelo sie na stacji benzynowej nie zapalila !!! szok !! po kilkunastu minutach poszla ufff no i sie zaczelo nie wiadomo w jakich okolicvznosciach pali lub nie che. raczej na cieplo ma problemy. bledy poza jakas wiskoza wiatrakiem ze ma przerwe zadnych innych. pytanie czy to moze byc przyczyna ze sie przegrzewa ?? mnie tu wtryskami strasza. w zakopanem ciezko z konkretnym warsztatem. to nowy i pierwszy nabytek tej marki przyznam ze zapomnialem sie i na stacji palilem na D na poczatku. prosze o jakas pomoc z gory dziekuje

Opublikowano
powodow moze byc kilka - jesli ci czasem odpala a czasem nie to nie jest wina wtryskow tylko ich zasilania nie jest to tez wina wstepnego podgrzewania bo nie odpalił Ci na ciepłym silniku .ty lepiej napisz co ostatnio grzebano przy Twoim samochodzie.sprawdz czy zabezpieczenia przed niepozadanym uruchomieniem jesli takowe posiadasz sa sprawne
Opublikowano
.

... zapomnialem sie i na stacji palilem na D na poczatku.

chcialem tylko dodac ze zapalanie auta na D chyba nie moglo zaszkodzic bo juz nawet w starej serii 3 mialem jakas blokade ze nie dalo sie po prostu przekrecic kluczyka w stacyjce do konca gdy auto pozostawione bylo na D.

lepiej powiedz co zes tam wlal do baku na tej stacji :D

Opublikowano
jedyne co to wymieniali tapicerke na przednich fotelach i jedna mate siedziska pasazera. tankowane bylo na bp ultimate poziom paliwa zszedl do ok 10 litrow. dzis znow tak zrobila. mam problem z tym wiatrakiem do chlodnicy klimy on podobno tez schladza silnik. wogole potzrebuje schemat jakis bo tam na krotko jakis ktos pozpinal na przekazniku 4 pinowym ale wtedy palila swietnie teraz jest inaczej to zrobione nie chodzi na 1 biegu a 2 wlancza jak dam klime manualna jesli tego nie wlacze to wydaje mi sie ze go sam nie wlancza wogole. mam identyczny problem z saabem benzyna tam daje popalic przekaznik pompy paliwa to wiem juz to robilem w tamtym roku czy w bmw tez jest cos takiego i gdzie ?? objawy identyczne w 2 samochodach. Tata jedzie na lotnisko po gosci beda jaja jak nie zapali :(. Niech mi ktos powie ze to wina tego wiatraka prosze :)
Opublikowano
jesli to pompa wtryskowa to co mozna zrobic jakas regeneracje?? znalazlem oferty jakiegos patentu co swiece podgrzewa itd. czy tu sie tak da jesli nie to prosze o namiary gdzie takowa pompe kupie ??
Opublikowano
jesli to pompa wtryskowa to co mozna zrobic jakas regeneracje?? znalazlem oferty jakiegos patentu co swiece podgrzewa itd. czy tu sie tak da jesli nie to prosze o namiary gdzie takowa pompe kupie ??

jeżeli na komputerze nie wychodzą żadne błędy a nie chce zapalic to w dieslach bardzo często zapowietrzony jest układ paliwowy , dostaje gdzies sie lewe powietrze.Zrób tak - jak nie chce zapalic - gaz max do podłogi i kręc jak zapali to znaczy ze zapowietrzony i trzeba szukac gdzie.Podjedz do mechanika co zna sie na dieslach najlepiej mercedesa lub bmw.Piszesz takze o przegrzewaniu , najpierw sprawdz wisko.Zrób slawetny test z gazetą naprzykład.Pozdrawiam.A co do regenetacji pompy to spokojnie spokojnie najpierw sprawdz to co napisałem powyżej.

• 2 miesiące temu...