Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

w mojej 520 skończyły się szczotki w regulatorze napięcia.

Alternator jest firmy BOSCH.

Regulator posiada oznaczenie 1197311545. W sklepie motoryzacyjnym dostałem 2 zamienniki HELLI, ale żaden z nich nie pasuje.

Spotkał się ktoś z zamiennikiem tego regulatora?

pozdrawiam

Opublikowano
Ostatnio miałem podobny problem i nie kupisz zamiennika tego regulatora. Najniższa cena za regulator jaką znalazłem to 560zł. Próbowałem zakładać inny ale nie zadziała. Mi się bardziej opłacało kupić używke alternator w dobrym stanie z dobrym regulatorem za 100zł niż sam nowy regulator.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Kolego chyba Ci się cos pomyliło z tymi 560 złotymi :duh:

Regulator za 56 zł, to tak. :D

003.jpg
Opublikowano
OK. To nie ma sprawy. Jak tylko taki znajdziesz? Bo taki jak jest w alternatorach boscha w e39 to na pewno tyle nie kosztuje.
ŚREDNIO 11L/100km (LPG)
  • Członkowie klubu
Opublikowano
OK. To nie ma sprawy. Jak tylko taki znajdziesz? Bo taki jak jest w alternatorach boscha w e39 to na pewno tyle nie kosztuje.

Zobacz ile kosztuje część numer 2 z tego linku http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/520i-M54/LHD/M/1999/browse/engine_electrical_system/alternator_single_parts_120a_bosch/

Przy obecnym kursie euro, cena za regulator to 331,05 pln.

Ktoś chyba chciał na Tobie nieźle zarobić. :D

Pozdro

003.jpg
Opublikowano

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Jeżeli chodzi o ten typ alternatora to rzeczywiście nie ma zamienników do tego regulatora.

Postanowiłem kupić używany alternator i zregenerować go-wyjdzie taniej niż kupno samego rozrusznika.

Nie jestem pewien czy to będzie rozwiązaniem mojego problemu,dlatego sprawdzę jeszcze sam rozrusznik ale to już w nowym temacie.....

pozdrawiam wszystkich i dziękuję za zainteresowanie,oczywiście po zakończonych pracach poinformuję jak poszło.

pozdro