Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak zauważyłem w moim Coupe, drzwi lepiej się zamykają jak szyba jest opuszczona maksymalnie w dół. Dźwięk zamykanych drzwi jest o wiele przyjemniejszy jak szyba jest schowana w drzwiach.Jak szyba jest w najwyższym położeniu to zamykanie drzwi jest mało przyjemne, słychać dziwny odgłos tak jakby szyba w środku obijała się o jakąś metalową cześć, mam wrażenie jakby miała pęknąć. Jak jest w Waszych coupe? Czy też po zamykaniu dochodzą do Was nieprzyjemne odgłosy? Mój problem dotyczy pary drzwi...
Freude am fahren...
Opublikowano
nie wiem jak to w coupe ale myślę że chyba podobnie bo chodzi mi o uszczelkę w prowadnicy pewnie spadła i leży w drzwiach bo są one wkładane na wcisk w prowadnicę i z czasem powoli się obsuwają.. ja tak miałem jak zamykałem to brzeczała jakby miała zaraz pęknąć miałem trochę pogiętą prowadnice to fakt ale jak włożyłem uszczelkę to jest miodzio
Opublikowano
Dokładnie tak jak kolega wyżej piszę, nie widziałem mechanizmu w coupe ale u mnie właśnie ta uszczelka gdy wypadła, wysunęła się trochę robiła takie cyrki (o tą od strony klamki chodzi, nie z przodu auta).