Skocz do zawartości

Drgania kierownicy przy kreceniu na postoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

znowu ja :D Mam pytanko. Czasami (zadko) zdaza sie, ze podczas krecenia kierownica na postoju sa drgania. Tak jak by przeskakiwala na jakiejs zebatce. Jest tak, ze przez jakis czas nic sie nie dzieje i nagle np. przy kreceniu w lewo kierownica ma drgania. Czy to wina przekladni czy pompy???

Dodam, ze dzieje sie tak przy dosyc szybkim kreceniu. Jak robie to powoli to generalnie nic sie nie dzieje.

Dziekuje za odpowiedz :D

BMW - Bedziesz Mial Wrazenia

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano
Miałem tak w Renault 21. Przy wolnym kręceniu kierownicą nic, przy gwałtownym pojawiały się jakby drgania. W sumie przekładnia miała wyciek, ale naprawdę nie duży i nie regenerowalny. Nówka koszmarnie droga a używek jak na lekarstwo. Zrobiłem tak ja wiem ze 100tys km. I nic się ani nie pogorszyło ani nie polepszyło. U mnie winowajczynią była przekładnia :mad2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Czyli nie ma sie chyba czym przejmowac :wink: Dzieki za informacje :D

Pozdrawiam

Reaven

Opublikowano

to ja sie podepnę z podobnym tematem żeby za bardzo nie "śmiecić"

problem dotyczy e39 która podczas skręcania na luzie w miejscu bardzo głośno hałasuje i kręcenie kółkiem jest prawie nie możliwe, ale gdy dodam nawt minimalnie gazu można juz kręcić normalnie a hałas jest trochę mniejszy no i jeszcze na początku kręcenia kierownicą obroty spadają na chwilę o jakies 300 a potem podnoszą sie o ok 150

Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Sprawdz poziom plynu w zbiorniku od pompy wspomagania. Moze masz za malo. Zobacz jak napiety jest pasek (chociaz to raczej nie ma wplywu - tak sadze). Jezeli plyn jest ok i pasek gra to jeszcze mozliwe, ze pompa wspomagania juz pada....

Pozdrawiam

Reaven