Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy. Posiada ktoś z was wiedze odnośnie dołożenia PDC do e46 (lifting)??

Zamówiłem sobie zderzak z otworami na czujniki oraz komplecik http://www.allegro.pl/item596495913_bmw_pdc_e36_e38_e39_e46_komplet.html PDC i teraz potrzebna mi wiedza jak i gdzie zamontować moduł PDC oraz wszystko inne związane z PDC.

Posiada ktoś jakieś schematy ewentualnie krótki opisowy plan co gdzie podłączyć ?

Opublikowano
Jeśli nie masz w wiązce kabelków do PDC to czeka ciebie ciężka praca. Sam moduł siedzi w bagażniku po prawej przy bezpiecznikach, niestety nie zadział ci bez uaktywnienia w kompie, a do tego potrzebne są ww kabelki aby nawiązać komunikację
Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano

kolego patrzac na ten komplecik widze wiązki :) Wiec wystarcyz je pewnie przełuzyc albo cos...

Czyli jak podłacze to wszystko to potem musze na kompputerze diagnostycznym to wszystko skalibrować.?

A gdzie dokładnie po prawej stronie w bagazniku siedzi moduł ?? Nad akumulatorem ???? Mam poradnik w pdf-ie (ale jest do coupe i tam moduł sie meisci w tylnim prawym boczku, ale wiadomo w sedanie tylniego prawego boczku nie uświadczysz)

Opublikowano

masz całą wiązkę rozprowadzającą, z biała kostką na której są czujniki i brzęczyk, ta czarna która wchodzi w instalację jest klasycznie ucięta nożem, co ładnie widać na fotce w linku

Stąd prosty wniosek że instalacja przygotowana pod PDC kończy się właśnie taką czarną wtyczkę którą masz włożoną już w moduł, szukaj jej gdzieś w bagażniku, jak nie masz zmieniarki CD to równie dobrze może być i z lewej strony

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
Opublikowano

Czyli tak klasycznie ucięta nożem ok to widzę.

Ale teraz pytanie czy będę miał tą wtyczkę pociągniętą w bagażniku prze producenta dla ułatwienia montażu PDC przez np.: ASO... (wpinam kostke i to wszystko) Czy musze sobie sam stworzyć wiązkę hen daleko gdzieś do przodu ...

Zmieniarki nie posiadam,ale jeżeli fabrycznie jest z lewej to pociągnę z lewej w sumie juz miałem okazje kiedyś przepuszczać przez lewa stronę kabel od anteny cb którą posiadam na klapie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To masz zestaw jak w opisie, +/- i kabel do lampy wstecznej :mrgreen:

Ciekawe czy tak to jest szansa odpalić w ogóle przez oryginalny moduł BMW. Musiał by na to zerknąć jakiś elektryk, sam jestem ciekaw jak jest sterowany moduł i skąd.

Jak Ci się uda daj znać, gotowej wiązki raczej nie znajdziesz w bagażniku aby wpiąć moduł "i już" ;)

Pozdro.

Opublikowano

Nie no ogolnie szukałem w google i bardzo ubogo w wiedze na ten temat

Jak mi sie uda to wszystko po składać to zrobie foto poradnik W dziale ZRÓB TO SAM :D ale narazie potrzebuje więcej wskazówek