Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

mam pytanie - 2 tygodnie temu kupiłem e39 525 (2001 rok, M54). Jest jakiś problem ze wspomaganiem, jak tylko lekko skręcę koła i dodam gazu słychać głośne rzężenie, jakieś wycie. Sprzedający twierdził że to uszkodzona pompa wspomagania.

Ponadto nawet jak jadę na wprost to wraz ze wzrostem obrotów słuchać też te dźwięki (tyle że ciszej). Mam wrażenie że może być coś z jakimś łożyskiem na wale , czy coś. Nie znam się na tym stąd moje pytanie.

Co o tym sądzicie? Po świętach jadę z tym do serwisu, ale może ktoś to przerabiał? Czy to na pewno pompa wspomagania?

e36 320i

e39 525i

f36 428i

f15 40d - obecnie

e30 330i - w trakcie budowy

http://www.wheelandsteel.com

Opublikowano

mam to samo M54 tylko 2.8 tylko u mnie jeszcze jest tak że jak zaczne dobrą zabawę na jakimś placu... i tam kierownica mocno tańczy to jak się zatrzymam słychać pompe przez chwile..

juz mechanik mi powiedział że to pompa jest out... mam dwie sztuki takich pomp jak bedziesz chcial wymienic to daj znac.