Skocz do zawartości

lusterka m look podlaczenie elektryki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moze ktos zakladal elektryczne m looki bo mam problem z podlaczeniem w bmw sterowanie jest chyba 4 kablami przynajmniej tyle jest w zlaczu tak samo jak lusterko ale nie bardzo moge znalesc dobre podlaczenie moze ktos to robil i pomoze lusterka maja sterowanie 4 lub 3 kablami??

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
naprawde nikt nie wie jak to podlaczyc? a moze przynajmniej schemat bmw od lusterek ??

Opublikowano
Tak , w e36 sterowanie jest 4 przewodami, na 2 jest zasilanie po stacyjce, pozostałe dwa sterują. Jak chcesz coś więcej to musze zerknąć w schematy.
Opublikowano
wlasnie chodzi oto jak idzie zasilanie z przelacznika lusterka maja prosta budowe 2 siliniki po 2 kable czyli idzie odwrocenie faz ale czy orginalne dzialaja podobne bo mi sie udalo upodlaczyc poziom w pionie tylko gora a w dol juz zwarcie jest :(

Opublikowano

Nie wiem jak jest w tych m lookach ale w oryginalnym lusterku jest jeden silniczek elektryczny sterowany lewo prawo poprzez zmianę polaryzacji napięcia. Dodatkowo jest też elektromagnes który odpowiedzialny jest za zmianę napędzanych zębatek.

Tak więc elektromagnes odpowiada za zmianę sterowania (poziom - pion), natomiast sam silniczek za ruch (lewo - prawo, góra - dół)

Przyjrzyj się dobrze jak jest w tych m lookach i daj znać to coś wymyślimy.

Opublikowano
no to juz wiem cemy plus pojawial sie casem na dwoch przewodaczh m looki maja dwa silniczki jeden ruch w pionie drugi w poziomie sterowanie niby realizowane so prze dwa kable na silnik i odwracanie fazy z masa