Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wejść wejdzie. Prawdopodobnie bez żadnych przeróbek mocowań. Ale skrzynia biegów jest inna (weź to pod uwagę). Nie wiem natomiast co z instalacją. Na pewno będzie trzeba inne wiązki ciągnąć no i musisz mieć komputer od tego silnika bo wiadomo, że na dieslowskim nie pójdzie. Jeżeli już zastanawiasz się nad swapem, to M50 2.5, nie baw się w 2.0. No i prawdę mówiąc chyba taniej wyjdzie poszukać i porozglądać się za innym autem niż swapować tak dużo.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Wejść wejdzie. Prawdopodobnie bez żadnych przeróbek mocowań. Ale skrzynia biegów jest inna (weź to pod uwagę). Nie wiem natomiast co z instalacją. Na pewno będzie trzeba inne wiązki ciągnąć no i musisz mieć komputer od tego silnika bo wiadomo, że na dieslowskim nie pójdzie. Jeżeli już zastanawiasz się nad swapem, to M50 2.5, nie baw się w 2.0. No i prawdę mówiąc chyba taniej wyjdzie poszukać i porozglądać się za innym autem niż swapować tak dużo.

jak bym kopowal silnik to kompletny ze skrzynia i kompem zostala by tylko przekladka , mowisz 2,5 l a ile by mi to palilo?

Opublikowano
wiązkę przekładasz z innej e34, powinna pasować do gniazda po maska, na pewno do wymiany zegary. jeśli chodzi o mechanikę, to lawa jest ta sama przy każdym silniku w e34 jak e32.skrzynia, wal i sprawdzić przełożenie w moście.chyba tyle. jak masz zdrowe auto i dostęp do części w dobrej cenie to śmiało rob, wtedy będziesz wiedział co masz.jeszcze jak masz jakieś pojecie możesz to zrobić sam.nie jest to wcale bardzo trudne.
Opublikowano

jak bym kopowal silnik to kompletny ze skrzynia i kompem zostala by tylko przekladka , mowisz 2,5 l a ile by mi to palilo?

Tyle samo co 2.0 :)

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
wielkie dzieki z info to chyba wszystko co chcialem wiedziec. mam jeszcze maly problem auto mi ciezko odpala na cieplym silniku czy to przez zuzyte swiece zarowe?