Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich posiadam od niedawna e34 520i :D ale jednak niechodzi tak jak powinna moim zdaniem ... ma przyśpieche i wogóle ale chodzi jak diesel i troche to denerwuje niejest to głośne u mnie no ale słychać to :( niemam pojęcia co sie stało bo moja bmw nawet niewie co to palenie gumy i niewiem od czego to sie mogło stać ... Prosze o pomoc co sie mogło stać i z góry dziękuje a jeszcze jak by ktoś sie orientował ile naprawa by mogła kosztować to bym bardzo dziękował pozdrawiam wszystkich i naprawde z góry dziękuje za pomoc
Opublikowano

obejrzyj od spodu, może wydech gdzieś pęknięty

musisz jednak coś więcej napisać >>> jaki to hałas, skąd dobiega,

P.S drogi kolego mówisz, że Twoje bmw nie wiem co to palenie gumy a piszesz, że masz ją od niedawna. Tak ufasz poprzedniemu właścicielowi?

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
zapewne chodzi ci o to, że jest takie 'cyk -cyk' :D to może być pasek klinowy do wymiany. jak słyszysz dislowskie 'kle-kle' :shock: to nie mam pojęcia. pzdr!
Opublikowano
Ja mialem kiedys lagune w benzynie i pewnego razu tez zaczela chodzic jak diesel. Powiedzialbys diesel bez dwoch zdan, a to byla benzyna ! I co sie okazalo ? ano rozrzad przeskoczyl bodaj o jeden zab i to byla przyczyna. Jednak jak do tego doszlo to stracila moc dosc wyraznie. Po ustawieniu rozrzadu i wymianie paska chodzila jak dawniej. Moze u Ciebie tez tak sie stalo ? A to przestawienie rozrzadu stalo sie tak ot, bez przyczyny, mechanik stwierdzil ze tak sie moze stac. Nie szalalem nia za bardzo, choc bylo czym pociagnac (2.0T). Pozdrawiam !
Opublikowano
ten chałas dobiega raczej z pod silnika tłumnik raczej nie jest nigdzie przepalony... a odgłos to jest właśnie takie cykanie.... mam nadzieje że naprawa niewyniesie zbyt dużo :( :(
Opublikowano

i teraz już wiem co było walnięty wałek rozrządu i krzywka pękła przez niego :( :( ... cykał cykał i sie nacykał ale już dzisiaj mam nowe części i powinienem zrobić :D ....

niepamiętam jak sie nazywa tak profesjonalnie ta krzywka i dlatego tak napisałem pozdrawiam dziękuje za porady szerokości i przyczepności życze :D :D