Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Z dwojga złego faktycznie lepiej, że na żarniku.

Sprzedawca, od którego mam swoje żarniki ostrzegał mnie o tym. Powiedział, żeby po kilkukrotnym wyjmowaniu i zakładaniu bardzo delikatnie podgiąć te styki we wtyczce. Powiedział, że bardzo często nie trzymają dostatecznie mocno, luzują się, powodują iskrzenie i nadpalanie - czyli dokładnie to co u Ciebie. Te blaszki podobno są hartowane i można je przy podginaniu łatwo ułamać, dlatego trzeba bardzo ostrożnie to robić. Ja swoje podgiąłem i odrazu ciężej się zapinały wtyczki.

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg

• 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Mijają cztery miesiące jak używam żarników Osram'a i mogę dodać do tematu że:

Na Philipsie 85122+ jeżdziłem blisko rok , na Osram 4 miesiące

Philips 85122+ - kolor bardzo neutralny, taka ciepła biel, trochę żółty z dodatkiem minimalnej zieleni przy odcięciu w punkcie centralnym ale świecą bardzo mocno, zdecydowanie mocniejsze niż Osram wg. mnie

Osram 66240 - po czterech miesiącach mają barwę bardziej zimno białą (czyli niebieską) niż Philips po roku.

W warunkach drogowych ładniej wygląda odblask znaków i tablic rejestracyjnych w świetle Osram, natomiast Philips pokazuje przewagę na mokrym, to zasługa nieco cieplejszej barwy.

Porównanie na ścianie z jednym Philipsem i jednym Osramem nie pozostawia wątpliwości, który jest mocniejszy.

Podobno Philips 85122 i Osram 66240 zachowują się dokładnie tak samo po wygrzaniu ale tego nie mam jak sprawdzić.

Wybór należy do Was :)

Pozdrawiam, Mariusz

"Mario"

F11 Sophisto Grau

http://i59.tinypic.com/242j57c.jpg