Skocz do zawartości

Podczas ostrego przyśpieszania zapala się ABS i ASC w 320d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem,

dziś wyłączyłem ASC żeby trochę dynamiczniej pojechać i przy ostrym przyśpieszaniu na drugim biegu nagle zapaliy mi się kontrolki ABS-u i ręcznego na jakąś sekundę i nagle wszystkie trzy kontrolki zgasły..auto oczywiście charakterystycznie przyhamowało jak to bywa gdy ASC mrygnie ale obydwa systemy działały... póżniej znów wyłączyłem ASC i but do przodu i znów to samo, do palącej się kontrolki ASC dołączyły się dosłownie na sekundę ABS i kontrolka ręcznego po czym wszystkie trzy znikły i przy spokojnej jeździe problem nie wystapił..

..co w takim przypadku mozna podejrzewać??? .. bardzo proszę o Waszą opinię.

Lubię jak diesel objeżdża benzynę, to miłe...
Opublikowano

pełne wyłączenie systemów (nietylko dsc czy asc ) masz wtedy jak przytrzymasz przycisk przez ok 5-10 sek.

U mnie trzeba przytrzymać ok 20-30 sek i wtedy pali się kontrolka dsc, ale nie można jej wyłąnczyć bez ponownego uruchomienia silnika.

Spróbuj tak zrobić i zobacz co będzie.

Opublikowano
proponuje podpięcie komputera , jesli cos sie swieci z recznym , tak jak u mnie kiedys tyle ze na pomaranczowo to jaqkis blad a czego moze sie dowiesz na kompie