Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem w fazie poszukiwan opon do przodu i na oponeo pl znalazlem Falkeny 235/45/17. Same pozytywne opinie tam wyczytalem i jestem praktycznie zdecydowany ale czy ktos z szanownych kolegow moze ma jakies doswidczenia z tymi gumami? Bardzo o jakies opinie. Z gory dziekuje.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

witam

w miare dobre :lol: , sam nawet użytkowałem takie i nawet ten sam rozmiar :cool2:

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
Opublikowano

Właśnie jestem w trakcie zakupu Falkena 452 225/45/17 :D Wole takie oponki niż jakieś najtańsze Pirelli, Dunlopy i Goodyeary do których i tak musiałbym dopłacić.

Gdzie zamierzasz kupić?

Opublikowano
W?as´nie jestem w trakcie zakupu Falkena 452 225/45/17 :D Wole takie oponki niz˙ jakies´ najtan´sze Pirelli, Dunlopy i Goodyeary do których i tak musia?bym dop?acic´.

Gdzie zamierzasz kupic´?

Na oponeo.com.pl. Ktorys z forumowiczow polecal. Troche jeszcze sie wacham bo nie lubie kupowac rzeczy typu opony w necie z racji na komplikacje przy ewentualnym zwrocie. Ciagle mysle i czytam porownania do innych opon dlatego zalezy mi opiniach zywych uzytkownikow.

O Tempora! O Mores!
Opublikowano

|Witam

Zakupiłem Falkeny ale 912 255/40/17 na tył. Zdecydowałem się na nie po przejrzeniu wielu opinii zarówno w Polsce jak i na zagranicznych forach, gdyż kupiłem je w Londynie. Co do samych opon to niewiele mogę narazie powiedzieć gdyż na codzień nie robię wielu kilometrów. Będę jednak jechał do Polski za tydzień na święta to może coś więcej da się o nich napisać.

pozdrawiam

Opublikowano
|Witam

Zakupi?em Falkeny ale 912 255/40/17 na ty?. Zdecydowa?em sie˛ na nie po przejrzeniu wielu opinii zarówno w Polsce jak i na zagranicznych forach, gdyz˙ kupi?em je w Londynie. Co do samych opon to niewiele moge˛ narazie powiedziec´ gdyz˙ na codzien´ nie robie˛ wielu kilometrów. Be˛de˛ jednak jecha? do Polski za tydzien´ na s´wie˛ta to moz˙e cos´ wie˛cej da sie˛ o nich napisac´.

pozdrawiam

Dzieki, napisz jak dasz rade jak sie sprawuja. Mnie w czerwcu czeka trasa bardzo podobna do Twojej + jakies 1000 dodatkowych km. Falkeny chce juz zalozyc w Polsce. Poki co mam Micheliny Piloty ale przod i tak za jakies pol roku moze wiecej nadawalby sie do zmiany. Wole kupic w Polsce bo choc cenowo to samo prawie ale wybor duzo wiekszy.

Pozdrawiam

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
Kupowałem na oponeo. Bardzo szybko i sprawnie, żadnych problemów. Opony są sklejone taśmą, ale nie są zakryte, więc można przy kurierze je obejrzeć.
Opublikowano

Witam ponownie.

Mam juz założone Falkeny model 452.

Pierwsze wrażenie z jazdy po suchym w słoneczną pogodę - zajebiaszcze.

Przyczepność w ciasnych zakrętach kapitalna, do tego są ciche, nawet przy wysokich prędkościach. Póki co wypadają lepiej niż model ZE-512.

Kupowałem w sklepie www.sklepopon.pl. Cenę mają bardzo dobrą, do tego szybkie potwierdzenie wysyłki i stały kontakt mailowy - pełen profesjonalizm.

Także, jeśli ktoś jeszcze szuka dobrych oponek za sensowne pieniądze to polecam!

Opublikowano
Osobiście mam Falkeny ze-512 225/50/R17 kupione w zeszłym roku w anglii i muszę przyznać, że sprawują się świetnie. Sam gość w warsztacie w anglii przyznał że są to bardzo dobre opony w rozsądnej cenie. Falkeny zakładają podobno w toyotach i leksusach na rynek amerykański więc to o czymś świadczy. Polecam.