Skocz do zawartości

Dostaje mocy dopieroo po przekreczoniu 3 tys obr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dokładnie jak w temacie.

Dziwna sprawa. Najpierw jak odpalalem to spadal z obrotow i gasł. Przytrzymalem go chwile na gazie i w sie uspokoil. Jednak gdy wciskalem mu pedał do konca to jechał jakby chcial a nie mógł i dopiero po przeroczeniu 3 tys obrotow dostawał buta...

Czym to moze byc spowodowane....

Opublikowano
Wiem, że to inne silniki ale u mnie od kilku dni mam w 100% takie same objawy, tyle, że falowanie po zapaleniu jest losowe - raz jest raz go nie ma. Moc pojawia się po przekroczeniu 3tys. obrotów, czasem jak faluje to potrafi zgasnąć, też mogę to podejrzewać :> ?
Opublikowano

Ja mam losowo z przyspieszeniem. Raz jest ok, raz jest moc dopiero po 3 tys. Jak jest zle, zjezdzam na pobocze, gasze samochod, czekam chwile, zapalam jeszcze raz pomaga....

No wlasnie i raz po wcisniciu gazy szybko i ladnie schodzi z obrotow a raz bardzo wolno...

A na ten czujnik polozenia wałka moze miec wplyw deszcz? Bo wczesniej mialem problemy po opadach deszczu a teraz juz nawet jak nie pada tak mu die zdarza. Musze podjechac gdzies na kompa....

Opublikowano
Ja mam losowo z przyspieszeniem. Raz jest ok, raz jest moc dopiero po 3 tys. Jak jest zle, zjezdzam na pobocze, gasze samochod, czekam chwile, zapalam jeszcze raz pomaga....

No wlasnie i raz po wcisniciu gazy szybko i ladnie schodzi z obrotow a raz bardzo wolno...

A na ten czujnik polozenia wałka moze miec wplyw deszcz? Bo wczesniej mialem problemy po opadach deszczu a teraz juz nawet jak nie pada tak mu die zdarza. Musze podjechac gdzies na kompa....

W takim razie obstawiam:

- 90% czujniki wałków

- 10% przepustnica a dokładniej czujnik położenia pedału. ( nie będzie błędu na kompie i trzeba wejść w pozycje wykresy i obserwować czy wartość spadnie do zera po zdjęciu nogi z pedału gazu. Może też skakać wartość kiedy nie będziesz dotykał gazu.)