Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,mam do wymiany uszczelke po glowica ,mozecie polecic jakiegos dobrego speca ktory mi to zrobi i dokladnie wszystko posprawdza ,bo auto bylo dluzszy czas jezdzone z tą usterka i obawiam sie ze silnik mogl troche ucierpiec.w jednym warsztacie krzykneli mi min.1500zl ,wydaje mi sie ze troche duzo,z gory dzieki za info

zastanawiam sie tez nad wlozeniem drugiego silnika ,co myslicie?

Opublikowano
Najlepiej bedzie jak bys kupil nowy motor. W cenie 1500 bez problemu zdrowy silniczek znajdziesz i mocniejszy
Opublikowano

Napewno 1500zł nie jest zbyt wysoką ceną. Olej płyn uszczelka planowanie głowicy uszczelki pod kolektor docieranie zaworów i uszczelniacze. No i przy rozebranym rozrządzie przydało by się pompę wody wymienić, a już napewno jak jeździłe sdłuższy czas na awari.

Jak poszukał to znalazł byś nowa jednostkę ale czy dobrą?

Drógie to nie nowe i nie koniecznie dobre.

Opublikowano
polecam wymianę uszczelki u mnie :8) pozdro. a 1500zł to serwis w olsztynie ceni za wymianę uszczelki w E36 320 323 325 328 w 1.6 1,8 taniej generalnie mechanik ci ładnie wyskoczył z ceną jakiś lol... kup uszczelkę pod głowicę i pod pokrywę zaworów sam wyjdzie ci taniej. uszczelkę pod głowicę polecam (dokładnie nie wiem jak się pisze to ) GEYTS czy jakoś tak cena to z 70zł do 100 zł nie wiem jakie mają przebitki w warszawie ja dostałem do swojej za 80zł bo mam układy w szczytnie w tym sklepie :wink: . jeszcze zapytam cię o taką podstawową sprawę :!: :arrow: jeździłeś z wywaloną uszczelką :? gdzie miałeś wyciek płynu w olej czy na zewnątrz lub czy w cylinder ? wiesz może ?
Opublikowano
jeździłeś z wywaloną uszczelką gdzie miałeś wyciek płynu w olej czy na zewnątrz lub czy w cylinder ? wiesz może ?

no wlasnie jezdzilem tak dosyc dlugo,prawdopodobnie plyn idzie w cylinder bo rano ciezko bylo odpalac i telepalo autem mocno pzrez minute po odpaleniu,pozniej odkrecilem odpowietzrenie na chlodnicy i odpalal normalnie a plynu ubywalo mniej ,bo cisnienia neima w obiegu i nie wpycha plynu w cylinder,pzrestalem nim jezdzic jak po kilku minutach jazdy wskazowka temperatury weszla na czerwone pole ,moze i pompe wody szlak juz trafil. a i jeszce na bagnecie jest troche masla

na zewnatrz tez cieklo ale mysle ze to z wezy jak sie bardzo duze cisnienie tworzylo w obiegu

Opublikowano

1500zeta :shock: za 1400zeta mam do wyrwania 1.8 is komplet na swap :norty:

wymiana takiej uszczelki powinna się zamknąć max w 500zeta... Chyba, że gość :wymienia olej, filtry, uszczelniacze zaworowe, dociera zawory, planuje głowice, uszczelnia silnik itd... Sama wymiana uszczelki to dla mechanika banał na max 3-4godziny

A pomyśl że 1500zeta na 4 godziny to 3000zeta na dzień :twisted2:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
oni nie wiedzą już ile brać za takie naprawy :lol: naprawdę czase nie wiem co się dzieje w tym kraju że wszystkie warsztaty cenią nie wiadomo ile ale podstawowe pytanie :arrow: co ferują za te pieniądze :?: jaka jakość wykonania naprawy :lol: czasem się dziwię ludziom że nie boją się auta oddać komuś by tam coś naprawiał ...