Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Sporo było już na forum o plusach i minusach tarcz Ate, ale ja chciałbym zapytać tych co kupowali te tarcze o to czy są jakieś oznaczenia na nich. Chce je kupić w UK i chciałbym wiedzieć czy to na pewno będą tarcze Ate. Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie oryginalności produktu. Bo na pudełku może być wydrukowane wszystko dzisiaj niestety...

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Opublikowano

Hmm... poza pudełkiem to co zwróciło moją uwagę, to zabezpieczenie/konserwacja w postaci jasnoszarej powłoki o strukturze zbliżonej do gumy... Pierwszy raz spotkałem się właśnie przy tarczach ATE z takim czymś... W pudełku była instrukcja, zgodnie z którą nie należy w trakcie montażu zdzierać tego zabezpieczenia w miejscu pracy klocków, a tylko ewentualnie odtłuścić... Nie wiem na ile to jest prawda, ale mechanik z serwisu BMW mówił, że takim samym wynalazkiem zabezpieczone są tarcze w nowych autach w salonie...

pozdrawiam

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Dobry temat, też chętnie się dowiem jakie oznaczenia mją tarcze ATE te najwyższej jakości i te troche niższej jakości, na które wszyscy narzekają, ze się krzywią. To samo sie tyczy klocków ATE i innych. Mozna kupic tej samej firmy ale różnej jakości. Moze którys z kolegów posiada wiedzę na ten temat jakie oznaczenia i symbole mają ATE te pierwszej jakości i inne, to samo klocki. Uważam, że temat może posłużyć innym w przyszłości
Opublikowano
Hmm... poza pudełkiem to co zwróciło moją uwagę, to zabezpieczenie/konserwacja w postaci jasnoszarej powłoki o strukturze zbliżonej do gumy... Pierwszy raz spotkałem się właśnie przy tarczach ATE z takim czymś... W pudełku była instrukcja, zgodnie z którą nie należy w trakcie montażu zdzierać tego zabezpieczenia w miejscu pracy klocków, a tylko ewentualnie odtłuścić... Nie wiem na ile to jest prawda, ale mechanik z serwisu BMW mówił, że takim samym wynalazkiem zabezpieczone są tarcze w nowych autach w salonie...

pozdrawiam

thenygoos

to zabezpieczenie antykorozyjne to już standard, na początku było tylko na oryginałach, teraz wiele firm to stosuje, m.in. Zimmermann. Powłoki tej oczywiście sie nie ściera a tarcze trzeba jedynie odtłuścić.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv