Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hmm nie wiem jak u was ale ja mam silnik rozebrany głowica nei byłą obiona silnik raczej też nie .. wic dolna cżesc jest cacy ... a górna niestety prowadnice zaworów wydechowych luz .... ssące wymieniam tylko gniazda ... bo to 100 zł kosztuje więc nei majątek wydechowe robie wszytko... z tego co wiem to głównie głowice sie niszczą ... a cały dół robi setki tysięcy przynajniej w m20 super są pod tym względem ..:) jak sie głowice zwala to warto zainwestować 500 zł ... i miec z głowy olej litr na 1000km kosztuje powiedzm 20 zł 10000km 200zł czyli po 25 tysiacach sie zwraca a dobra bunia nie bierze dużo oleju to wszytko jest cacy spasowane :) jak głowicą ei puszcza to jest miodzio w bmw tuleje cylindra są idealne minimalny owal jest pierścienei też ok tłoki też . moja wygląda gdzieś na do 300000 km ale to cięzkookreślić na bank nie ma tego co na liczniku 176 tys... bo inaczej by wydechowe zawory wyglądały :) oj inaczej... jak sie zwala głowice to warto robić całość no chyba że malutki luz jest bez pedantyzmu ;) Pozdrawiam
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano
Mam takie pytanko jeszcze.Czy wysokie zużycie oleju może być spowodowane uszkodzonymi popychaczami?Aha i druga sprawa.Samochód przerywa mi na bardzo rozgrzanym silniku ale nie zawsze.Czesto jest tak ze wkreca sie bez problemu.Może to wskazywać konkretnie na jakis element?No i jeszcze musze dodać ze objaw występuje tylko na gazie.
Opublikowano
Przy instalacjach gazowych w M40 i M43 podstawą są dobre uszczelki kolektora ssącego. Zainwestuj w nie, robota z wymianą jest szybka w M40 - trochę gorzej w M43. Gdyby na wlocie do jednego cylindra była lekko szczelona, to nie wykluczone że na benzynie będzie w miarę dobrze pracował, natomiast na gazie praca mu się pogorszy.