Skocz do zawartości

324td M21 centralny zamek i jakaś wtyczka obok niego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj uruchomiłam centralny zamek w swojej e30. Moje pytanie jest takie. Z wiązki, która idzie do centralki z centrala idzie jakby taka dodatkowa wiązka zakończona gniazdem na przekaźnik (tak mi się przynajmniej wydaje). Wie ktoś do czego to jest i ew. jaki przekaźnik tam ma być ?

Będę wdzięczna za udostępnienie mi też schematu instalacji elektrycznej z e30 324td.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jest to gniazdo pod przekażnik odpowiadający za gaszenie oświetlenia w kabinie ,występuje w wersjach z modułem komfortu jego nr. 61 31 1 375 197 jeśli dobrze sprawdziłem także sprawdż jeszcze tę informację .
Opublikowano
czyli chodzi o to, że jak się otworzy drzwi to się lampki zapalają a jak się zamknie to gasną tak ? o to chodzi ? bo jeśli o to chodzi to mi to działa bez zarzutu. W polonezie miałam takie coś, że po zamknięciu drzwi lampka się świeciła jeszcze jakiś czas, ale gasła po przekręceniu kluczyka na zapłon silnika. Nie wiem czy w mojej e30 też takie coś ma być.