Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ponownie otoz mam nastepujacy problem autko dziwnie sie zachowuje np.dzis odpalilem no i jade wszystko jest ok zatrzymuje sie ruszam gasze autko odpalam ponownie (typowa jazda w miescie) i dalej jest ok az tu nagle naciskam na gaz a autko niebardzo chce jechac zaczynaja migac i przygasac swiatla zaczyna glosno chodzic (jakby mialo sportowy wydech) telepie calym samochodem na wolnych i tak na kazdym biegu na N tez obroty spadaja ponizej 500rpm prawie gasnie tak go dusi :evil:

wymienilem aku na bosha 88Ah zmienilem pasek klinowy i nic powiem jeszcze tylko ze w poniedzialek autko chodzilo super przez 38km wczoraj odpalilem i bylo tak odrazu (slaby i telepal) dzis rano zmienilem pasek i bylo ok przez 72 km

wie moze ktos co to moze byc??

P.S w piatek odebralem autko z warsztatu gdzie naprawiali mi ASB

Opublikowano
Ja takie objawy mialem jak padly mi sondy, chwile normalnie chodzil gdy resetowalem odpieciem akui pozniej znow telepawka brak mocy , niemoglem w ciac sie do ruchu odpielem sondy i jest okey zbieram sianko na nowe :)

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano
Sprawdz czy podpiete masz sondy bo jak naprawiali ASB to bardzo prawdopodobne,ze sondy sa odpiete bo wtyczki sa zamocowane chyba przy skrzyni albo przynajmniej bardzo blisko niej...nie pamietam dokladnie.Jest jeszcze mozliwosc,ze przeplywka padla.
Opublikowano
sondy sa i chyba dzialaja bo jak odpiolem je jak autko telepalo to dalej telepalo a jak odpinalem jak chodzilo ok to dalej chodzilo ok juz niemam pomyslu a moze to byc wina odmy??
Opublikowano
dzis mialem chwile czasu i przyjzalem sie dokladniej i wiem napewno ze jak zaczyna telepac i slabnie to chodzi tylko na cztery gary te od strony kierowcy otwarlem strone pasazera sprawdzilem swiece(w jednej komorze swiecy bylo troszeczke oleju doslownie piec kropelek) i cewki zaplonowe i niby wszystko jest ok prad dochodzi jest iskra i co dalej??
Opublikowano
Objawy odmy satakie ze telepie jak ch..... ale i paliolej jak glupia bo zalewa 7 i 8 gar kolezka moj jechal do mechanika 20 km juz po nowa odme to mu wziol 1,5 litra oleju :(

Inni tez dostarczaja Radość z jazdy :)

http://img222.imageshack.us/img222/4316/drivingpleasure2.jpg

Opublikowano

dzis juz niewiedzac czego szukac pozamienialem swiece i cewki z lewej strony na prawa i dalej to samo niechodza cztery gary od strony pasarzera :(( jak przekrece kluczyk na zaplon to miernik pokazuje 12V i spada do 11V tak samo jest z tej dobrej strony i dalej nic nie wiem chyba jestem za glupi na ten samochod :mad2:

jest moze jakis regulator napiecia albo jakies inne ustrojstwo ktore moze wariowac i raz jest napiecie na tych 4 cewkach a raz niema bo jak nic nie wymysle to autko po niedzieli trafi chyba do jakiegos mechanika i tyle :((

a on pewnie podepnie jakis kabelek i skasuje jak za zboze :norty:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Hej!ma tan sam problem z praca silnika i walę głowa w mur bo na kompie pokazało mi sondy ale trzeci raz w ciagu 1,5 roku mam je zmieniać????mam wrazenie ze to nie sondy tylko COS powoduje ich błąd a nie wykazuje na kompie!POMOCY!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Ja mam podobny proble z utrata mocy...pozostało mi jeszcze sprawdzenie katow czy sa drozne,kolezka w 600SEL po 290tyś km mial tak stopione katalizatory jakby byly z plastiku.Po wycieciu auto ma jeszcze raz tyle mocy...rakieta.Ja mam 262 tys km i mysle,ze moze tez katalizatory do wywalenia.Jak bede w PL to sprawdze.Moze i u Was podobna przyczyna jesli chodzi o moc.