Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej moj problem polega na podlaczeniu telefonu komorkowego przez bluetooth do samochodu wszystko jest ok samochod i telefon rozpoznaja sie nawzajem do momentu gdzie musze wpisac kod czy ktos ma pojecie o jaki kod chodzi czy musze dzwonic do BMW. od razu dziekuje za wszelkie podpowiedzi pozdrawiam
Opublikowano

przeciez mozna wpisc kod jaki Ci sie podoba; jesli db pamnietam wpisujesz najpierw kod w samochodzie np 54321 a pozniej ten sam kod w telefonie...

pozdrawiam

Konrad

pozdrawiam Konrad
Opublikowano

Hej,

Dokładnie, wpisujesz obojętnie jakie cyfry a potem dokładnie te same w telefonie i parujesz go z autem.

Pozdrawiam,

Opublikowano
hej dzieki wszystkim telefony sparowane z autem tylko ze nic nie dziala co robie zle?? uzywam i phona 3g jak wybierac numery itp czy tylko moge odbierac telefon jak to jest dzieki za pomoc czekam na podpowiedzi
Opublikowano

Jezeli na lcd bmw masz antenkę w srodkowej części dolnego paska to telefon sparowany. Gdy przetwarza książkę tel. dodatkowo obok jest ikonka komórki.

Wybierz numer na iphone, pojwi się info czy chcesz rozmawiac z iphone czy bmwxxx (tu ostatnich 7 znaków vin twojego samochodu). nacisniesz bmw na ekranie iphone i rozmawiasz przez zestaw głośnomówiący.

Możesz wybrać numer z idrive - b. proste, według ostatnich wybranych, zaakceptowanych, odrzuconych, książki tel itd.

Gdy nadchodzi połaczenie masz info na ekranie (gwiazdki-zastrzezona, numer lub nazwa) i podmenu - zaakceptować lub odrzucić. proste z idrive, lub z kierownicy- akceptacja. Ostatnie połączenie możesz wybrać prosto z kierownicy naciskając tel.

Obsługa jest naprawdę intuicyjna, jeśli coś nie gra, sparuj telefon jeszcze raz (sprawdz w ustawieniach blutooth, naciskając idrive)

Problem stanowi tylko przyjmowanie przez samochód części książki tel.(250 wpisów), ale i tak trwa to z iphone stosunkowo szybko. pozdrawiam.

Opublikowano

Hej,

Nie wszystkie telefony które sparujesz wyświetlają listę kontaktów na wyświetlaczu navi. Kiedyś ktoś podał jakie modele działają. Jak znajdę to podeśle. Numer wybierasz i-drive.

Pozdrawiam

Opublikowano
SPOKO DZIEKI MUSZE JESZCZE RAZ SPAROWAC Z I PHONEM MOZE ZA KROTKO CZEKALEM I NIE ZDAZYL ZAISTALOWAC KSIAZKI TEL ITP JUTRO JESZCZE RAZ SPRAWDZE RZECZYWISCIE OBSLUGA JEST INTUICYJNA PROBLEMU Z TAKIMI WYNALAZKAMI NIE MAM ALE MOGLEM COS PRZEOCZYC TYM BARDZIEJ ZE NIE MAM KSIAZKI OBSLUGI JEDYNA JAKA CZYTALEM TO Z INTERNETU W JEZYKU ANGIELSKIM JESZCZE RAZ DZIEKI JUTRO SIE OKAZE
Opublikowano

dobrze, sprawdź, tylko prośba - wyłącz Caps Locka :)

Pozdr!

Opublikowano
wporzadku wszystko dziala dzis wzialem sobie dodatkowo nowy telefon nokie 6300 czy tn telefon jest kompatybilny z bmw bo jeszcze nie sprawdzalem te 2 ktore wczesniej sprawdzalem czyli i phone i lg shine dzialaja wiec jest ok pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam , a ja mam taki problem ze sparowalem samsunga omnie i dzialalo ale czasem pokazywal kto dzwoni a czasem nie wiec myslalem ze cos zrobilem zle , wiec usunolem w idrive ten telefon i chciałem sparowac na nowo a teraz jak daje w telefonie zeby wyszukal nowe urzadzenie to wogole go nie widzi , pomozcie co zrobilem nie tak ?
Opublikowano
wporzadku wszystko dziala dzis wzialem sobie dodatkowo nowy telefon nokie 6300 czy tn telefon jest kompatybilny z bmw bo jeszcze nie sprawdzalem te 2 ktore wczesniej sprawdzalem czyli i phone i lg shine dzialaja wiec jest ok pozdrawiam

Z NOKIĄ 6300 nie ma żadnych problemów.

Opublikowano

@ GUMIS

Samsunga Omnia co prawda nie mam, ale to windows mobile, czyli podobnie jak we wszystkich tel. z ta platforma operacyjna.

Czyli: ustawienia, polaczenia, bluetooth, nowe polaczenia, itd.

przy jednoczesnym aktywowanym menu szukania telefonu w aucie.

Powinno dzialac....:)

pozdrowienia

mj