Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie zakupiłem do swojej bmw alarm Stig-a, potrzebuje odszukać lub odłączyć oryginalny alarm ponieważ dwa alarmy podłączone "gryzą się ze sobą".

Poprosze o pomoc aby zlokalizować gdzie jest ten oryginalny alarm, a może prościej odłączyć go.

Dodam że jest to model 520i 24v rok prd 92

Opublikowano

Sprawdź pod siedzeniem z tyłu.

Moduł w kształcie kasety video..przynajmniej tak u mnie bylo w 525td.

pozdro.

Grzesiek e90, 320dA
Opublikowano
Jeśli jesteś pewien że jest to fabryczny alarm to powinieneś zgłosić się po pomoc do ASO. Ale w moim 1992, 2500 24v z rynku niemieckiego nie ma żadnego alarmu ani najmniejszych śladów po jego likwidacji. Z tego co wiem to wtedy jeszcze nie zakładano seryjnie fabrycznych alarmów
Opublikowano
Sprawdź pod siedzeniem z tyłu.

Moduł w kształcie kasety video..przynajmniej tak u mnie bylo w 525td.

pozdro.

Tak moduł jest pod tylnym siedzeniem, ale jest to tez sterownik centralnego zamka lub zamkniecie szyb ptrzebuje odłączyć sam alarm

Opublikowano

w moim przypadku po zdemonotwaniu tego modułu wszystko działało oprócz wspomnianego alarmu. Drzwi zamykałem z centralnego ale alarm nie byl aktywny.Szyby z tego co pamietam też chodzily ale moja byla z 94r wiec moglo byc inaczej.

pozdr.

Grzesiek e90, 320dA
Opublikowano
u mnie jest za chowkiem paszera, tylko klaksony nie znalazlem jeszcze :-), gdzies ukryty

Witaj, też słyszałem że znajduje się za schowkiem, a czy mogłbyś bardziej sprecyzować? czy trzeba pruć cały pulpit? czy dojde do niego jakoś inaczej?

• Członkowie klubu
Opublikowano
u mnie jest za chowkiem paszera, tylko klaksony nie znalazlem jeszcze :-), gdzies ukryty

Witaj, też słyszałem że znajduje się za schowkiem, a czy mogłbyś bardziej sprecyzować? czy trzeba pruć cały pulpit? czy dojde do niego jakoś inaczej?

http://www.mann-hummel.com/mf_prodkata_all/einbau/HBBOWHGeGrd.pdf

nie dam głowy, ale jak jest za schowkiem to zerknijcie na zdjęcie numer 11

Podczas wymiany filtra kabinowego znalazłem cos takiego.

Pozdro

003.jpg