Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Koledzy!

Mam pytanko i prośbę o pomoc wczoraj zaświeciła mi kontolka chyba wymiany klocków z przerywanymi trzema kreseczkami po bokach na pomarańczowo, dziś zaświeciły się równocześnie od hamulca ręcznego i systemu antypoślizgowego również na pomarańczowo czy to jest z wiązane z wymianą klocków ham. czy coś innego?

Proszę bardzo o pomoc i z góry dzięki!

pozdrawiam!

Opublikowano
a u mnie zaśiweciła sie kontrolka recznego na pomaranczowo i poślizgu.Mechanik skasował błąd i na jakieś 10km był spokój a teraz mam tak ze jak troche pojeżdze to sie zapala,musze stanąć zgaśić na chwilke silnik poczym znowu zapalic i na jakies pare kilometrów znowu spokój.Jak macie pomysły to czekam?
Opublikowano

dzięki za pomoc koledzy hmm drażnią oko te trzy kontrolki apropo ta z trzema kreseczkami po bokach to może od zużycia klocków jest?

pozdro i dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzięki za pomoc koledzy hmm drażnią oko te trzy kontrolki apropo ta z trzema kreseczkami po bokach to może od zużycia klocków jest?

pozdro i dzięki.

Okrag otoczony po bokach trzema kreskami to od hamulców.

Same zużyte klocki nie powodują rozswietlenie całej szafy.

Opublikowano

Nie kieruj się tym-samo przejdzie, a gdy nadejdzie cieplejsza pora roku, już nie wystąpi-aż do nastepnej zimy prawdopodobnie...

Pozdro

sex, drugs and BMW...
Opublikowano

Kolego,

Jeżeli zapaliło Ci się słoneczko /koło z kreseczkami/ na desce rozdzielczej to znak że klocków przyszedł kres - czujnik zuzycia jest przetarty i daj Ci sygnał do wymiany klocków.

Sprawdź ofertę sklepu www.autoczesciwrobel.pl mają klocki Textar i czujniki w dobrej cenie. Czujnik też trzeba wymienić bo jak już raz się zapali to znaczy że się przetarł.

hej :8)

Opublikowano

Poszukaj na forum już o tym pisałem.

W swoim aucie miałem identyczny problem. Czujnik kąta skrętu kierownicą, tóry połaczony jest z DSC i ABS zgubił ustawienia. Spróbuj wyłączyć auto, następnie odpal skręć koła maksymalnie w lewo, następnie w parwo i tak dwa trzy razy. Jeżeli nie pomoże to musisz jechać do specjalisty, żeby podpiął pod kompa i na nowo zaprogramował

Opublikowano
ja miałem to samo i u mnie padł czujnik ABS-u w tylnim lewym kole. Po wymianie błędy same się kasują i nie trzeba jechać na kompa.