Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolegów mam problem nie wiem jak odkręcić tylne oparcie siedzenia w e 60 żeby przełożyć kabel od cb radia a może ktoś wie jak taki przewód przeciągnąć z bagażnika do środka auta proszę o pomoc pozdrawiam
Opublikowano

Witam.

Jest z tym troche roboty ale mysle że dużych problemów nie będzie.

Na poczatek trzeba wczołgać się do bagażnika, tam sa takie dwa zamki na połączeniu podszybia i oparcia widac tam w nich takie otwory w których jest sprezynka z haczykiem trzeba jakimś cienkim narzedziem poruszac ten haczyk (nie pamietam w którą strone) Powinno wtedy być słychac dźwięk jakby coś odskoczyło. Kiedy załatwimy oba zamki "wypełzamy z kufra i musimy zdemontowac siedzisko z tył, jest to prosta czynnosc, wystarczy mocniej pociągnac od strony dywaników w górę. Po wyciągnieciu siedziska, szukamy śrub mocujacych oparcie. Znajduja sie one zaraz przy mocowaniach pasów bezpieczeństwa. Jest tam trudny dostęp (latarka wskazana) Potrzebny nam Będzie kluczyk, niestety nie pamietam rozmiaru, w kazdym razie taki "gwiazdkowy" Po tych wszystkich czynnosciach trzeba pociągnac za zagówek i oparcie powinno sie bez problemu położyć. Sposób pociągniecia kabla juz dowolny, tylko nalezy uważać zeby go nie uszkodzić przy montazu oparcia. Ja to pociągłem z boku za tapicerką bagaznika i połaczyłem z wiązką kabli jakie ida przy progu ale to zależy gdzie masz zamiar zamontowac radio.

Pozdrawiam i powodzenia. :D

Opublikowano
w podłokietniku musiałbym wycinać dziurę dlatego myślałem o innym rozwiązaniu ale mimo to dzięki
Opublikowano
dzięki kolego tooomala bardzo mi pomogłeś zaraz zabieram się do roboty pozdrawiam !!!!!!!!!!!
Opublikowano
Owszem można tak jak poprzedni kolega pisał, przez demontaż tylnej kanapy, nawet niekoniecznie w całości ją wyciągać, ale poprzez odblokowanie tylko tych zamków od wewnątrz bagażnika. Wtedy oparcie już da się odchylić na kilka cm i przełożyć tam kabel. Ale równie dobrym sposobem na przeciągniecie kabla jest miejsce głośnikowe w tylnej półce. Otwory wokół głośnika są wystarczające, aby udało się kabel z wtyczką przełożyć do bagażnika. Wystarczy latarką zaświecić i dojrzysz kilka przesmyków :) Ja mam tak u siebie i działa OK, żadnych zakłóceń. Dalej kabel możesz ułożyć wzdłuż oparcia, ładnie się chowa. Pozdr!