Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z Was moze pomoc lub podpowiedzieć co mam zrobić. CHciałbym kupić zegary na allegro http://moto.allegro.pl/search.php?string=bmw&st=gtext&category=622&order=t&buy=0&new=0&pay=0&category=4132 ale kompletnie nie wiem jak po numerach, które napisał właściciel aukcji ustalić czy są do wersji 4 czy 6 cylindrowej.

W moim sprzecie są inne :( Człowiek, który sprzedaje nie wie bo wyjął je z auta w którym nie bylo silnika i nie pamieta.

pozdrawiam i dziekuje za wszelkie podpowiedzi

kmlp

Opublikowano
wdlg mnie do 6 cyl bo w 4ero skala do 220 ale nie wiem jak w ISie. Nie pasuje mi tylko brak wskaznika chwilowego spalania.
Opublikowano
wdlg mnie do 6 cyl bo w 4ero skala do 220 ale nie wiem jak w ISie

Tu sie akurat nie zgodze to ze jest wyskalowany do 240 to nie znaczy ze jest do 6 cyl. w mojej 316 z 96 jest licznik wyskalowany do 240(jest identyczny jak na tej aukcji), natomiast u mojego kolegi w 316 z 93 licznik wyskalowany do 220.Od czego to zalezy to niemam pojecia :)

Opublikowano
Moim zdaniem zegary są z compakta E36. Są identyczne jak w moim samochodzie.
Tomek
Opublikowano
Zmaiany z wyskalowaniem predkosciomierza zostały wprowadzone w 95r i wszystkie były wyskalowane do 240km/h bez M3
www.klinika-bmw.pl
Opublikowano
Ja mam sedana 2.0 r6 r91 i moje liczniki róznią sie tym ze ja mam do 260,nad wskaznikiem paliwa mam w litrach i mam ekonomizer
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Jak jezdziły w 320 to 6 cylindrów a Ty jak potrzebujesz do 4 cyindrówki to takich szukaj inaczej bedzie zle wsazywał obrotomierz ja tak własnie kupiłem i teraz pokazuje mi do 4,5 tys :cry:
Opublikowano

może spróbujcie dojść po obrotomierzu, zakresy maksymalnych obrotów chwilowych (przed czerwonym polem-obroty maksymalnej mocy) dla silników o różnej mocy powinny być inne(zakładam, bo jeszcze nie sprawdziłem) co może pomoć to rozwikłać :|

EDIT:

-hmm, po szybkiej analizie danych, obrotmierz ma czerwone pole od 6000 obrotów, co jakby sugeruje jednak 4 cylindrowca, w 6 cylindrowcach max obrotów przypada na 5500 do 5900 :| ale nie dam głowy, że się nie mylę !

P.S. mam 325 i u mnie obrotomierz ma czerwone pole od 6250 RPM