Skocz do zawartości

w zawieszeniu cos stuka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z zawieszeniem niedawno wymieniłem amorki z przodu i synembloki a jednak słychać zawieszenie. co może być powodem prosze o pomoc
Opublikowano
witam mam problem z zawieszeniem niedawno wymieniłem amorki z przodu i synembloki a jednak słychać zawieszenie. co może być powodem prosze o pomoc

A co to jest synemblok?? O silenblock'ach słyszałem, ale synemblok?? :mad2:

A gdzie słychać to zawieszenie?? Z przodu z tyłu?? przy nawrotach?? Czy na wybojach?? Zawieszenie jest trudne do diagnozy na odległość... Musisz podać sporo informacji...

Nawet warsztatowi widząć, auto czasem przychodzi z trudem naprawa "stukupuku", pomaga wizyta na "szarpakach" w punkcie przeglądów... Polecam z gościem wejść w kanał i oblookać gdzie jest luz

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

Opublikowano
  • Autor
słychać je z przodu szczególnie na wybojach
Opublikowano
Ja wymieniając łączniki stabilizatora nie dokręciłem śrub i efekt był taki sam, tak samo miałem jak wymieniałem amory z przodu to po jakimś czasie się nakrętka (ta u góry) poluzowała. Efekt był taki że straszne stuki się wydostawały spod przedniego zawieszenia ale to właśnie były nie dokręcone nakrętki.
Opublikowano
sprawdz luz na przekladni kierowniczej,drazki kierownicze-nie tylko koncowki,i sworznie wachacza te koncowe ktore chodza w zwrotnicy