Skocz do zawartości

przygasanie swiatel i oswietlenia zegarow 320td

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

witam, mam nastepujacy problem, wystepuje u mnie lekkie pulsacyjne przygasanie (miganie - jak w starych autach sa za niskie obroty) swiatel przednich oraz oswietlenia zegarow, zarowno na wolnych obrotach jak i na wcisnietym gazie, ktos ma pomysly co to moze byc? co sprawdzic ????

ps. z tylu przy akumulatorze wszystko raczej ok. masa dobrze dokrecona..

Edytowane przez oli222
Opublikowano

Odnośnie przygaszania zegarów:

sprawdziłbym czujnik natężania światła - ten przy włączniku od świateł - często głupieje i wygląda jakby zwarcie na zegarach dawało i przygasały - po czym za chwilę jest OK.

Czujnik jest bardzo czuły i nawet lekkie zasłonięcie go ręką powoduje przygaśnięcie licznika..

Pzdr,

Opublikowano

też to miałem, przygasało mi czasami oswietlenie zegarów, myslalem że coś z elektryką a później wybadałem,że przygasają jak wieżdzam do tunelu albo do garażu. okazało się, że tam gdzie właczasz swiatło i dasz pokrętło na lewą strone na "A" to światła dzienne się same włanczają i podświetlenie zegarów też sie zmniesza, to się nazywa fachowo czujnik zmierzchu!

a juz myslałem, ze cos sie popsuło!!!

dobry bajer tylko nie na polske w polsce musisz miec swiatla drogowe przez caly rok właczone.

też odkryłem, że mam czujnik deszczu -dobry bajer tylko niepraktyczny w zimie jak jest solanka - nie włacza sie jak jest sól na szybie

Opublikowano
też to miałem, przygasało mi czasami oswietlenie zegarów, myslalem że coś z elektryką a później wybadałem,że przygasają jak wieżdzam do tunelu albo do garażu. okazało się, że tam gdzie właczasz swiatło i dasz pokrętło na lewą strone na "A" to światła dzienne się same włanczają i podświetlenie zegarów też sie zmniesza, to się nazywa fachowo czujnik zmierzchu!

Czujnik zmierzchu z automatyczną funkcją włączania świateł "A" jest nie we wszystkich E46. Czujka natęzenia światła wewnętrznego jest we wszystkich E46- tak jak pisałem wyżej - taka przezroczysta kropka przy właczniku od świateł.

dobry bajer tylko nie na polske w polsce musisz miec swiatla drogowe przez caly rok właczone.

Za drogowe w terenie zabudowanym można załapać mandacik. Chyba chodziło o światła mijania.